Varje vår blir vi som galna och kämpar för att bli vackra. Apelsinhud ingår inte i idealet och ska till varje pris utrotas. När jag diskuterade med Carolina på Nuevida så hamnade vi i diskussion om vem som säger att apelsinhud är fult. Det är en helt normal del i åldrandet. Det är mer synligt hos oss kvinnor men även män får celluliter.

Det som skapar celluliter förklarades pedagogiskt på Niveas hemsida. Hormoner kan vi delvis påverka med vad vi äter och hur vi rör oss. Gener kan vi inte välja själva men vi kan trots allt påverka även dem. Ohälsosam livsstil kan vi absolut påverka. Dålig cirkulation är ibland påverkbart.

Annons

Det som orsakar celluliter är alltså påverkbart och det har skönhetsindustrin insett. Vi köper krämer och rör oss. Det kan vara ok. Har du råd att köpa dyra relativt verkningslösa krämer så skadar du ingen om vi nu inte räknar den miljöpåverkan som blir under produktionen och användandet. Att röra sig bör vara bekymmersfritt men är det verkligen det? Vi behöver absolut röra oss mer men inte med målet att få en vacker felfri kropp. Vi ska röra oss mer för att få en stark frisk kropp som håller hela livet. Anledningen till att jag har cellulitbehandling på min önskelista är enkel. Baksidan av låren är en klassisk plats där slaggprodukter samlas. Om du ökar cirkulationen och blir av med slaggprodukter blir du piggare och starkare. Det i sig leder till att jag kan träna hårdare och må bättre. Om jag enligt vissa skönhetsideal blir snyggare är en bonus.

Vi kämpar alltså mot något som är naturligt och som alla har. Vi låter bli god mat för att minska dem. Ja, jag erkänner att jag också kämpat emot dem så tro inte att jag är perfekt. Det är ok att vilja vara snygg och trivas med sin kropp men vem bestämmer vad som är rätt eller fel? Det går trender i allt och även utseende.

Det är inte länge sedan det var trendigt med melonstora bröst och pinnsmal kropp. Efter det glömdes brösten bort och rumpan skulle vara stor. Är det dags för stora lår nu? Eftersom någon del av kroppen verkar behöva vara oproportionerligt stor så är det inte orimligt. Det verkar ju vandra nedåt.

Jag skulle tycka att det vore en intressant trend. Stora lår och självklart med celluliter. Ska vi vara lite föregångare och sätta det som rådande ideal? Nu gnäller någon säkert och undrar hur jag tänkt att vi skulle skapa en trend. Jag är inte cool nog för att vara trendsättare men vi kan väl försöka.

Det senaste man måste fixa i apelsinhudsväg är på hakan. Det börjar även fixas med diphips. När ska vi bara inse galenskapen med att justera varje påhittat fel? Vi är människor och kommer aldrig bli perfekta.