Jag försöker alltid hitta miljövänliga lösningar och helst minska på engångsprodukter och Butterfly säkerhetshyvel är verkligen i linje med vad jag vill ha. Det har varit dags för nya blad till min fula plasthyvel men jag glömmer hela tiden att köpa. Det kan bero på att min gamla hyvel är en Gilette för män och plasten har gulnat. Alla som använt en vanlig flergångshyvel måste hålla med om att bladen är så löjligt dyra att man använder bladen alldeles för länge och sen undrar man varför man får utslag. Bladen är en bakteriehärd och ytterst få desinfekterar sin hyvel före rakning.

Annons

Av hänsyn till miljön så har jag inte känt ett behov av att köpa ett nytt skaft till min nuvarande rakhyvel eftersom det inte skulle fylla något mer än estetiska skäl. Jag kan erkänna att jag övervägt att måla om skaftet. Nu ska det inte handla om fula rakhyvlar i plast men det är just de jag vill slippa. Det kommer nog ett eget inlägg om rakning och dos & dont´s.

Gissa hur lycklig jag blev när jag hittade denna skönhet. SUP Butterfly säkerhetsrakhyvel är så snygg och när bladen blir slöa byter man bara bladen. Själva hyveln håller nog hela livet eftersom den är gjord i metall. Påsen är perfekt att förvara hyveln i när man inte använder den. Prismässigt tror jag att det här blir billigare i längden. Hyvel och 5 blad kostar ca 300kr

Jag har varit sugen på en sån här rakhyvel länge men trott att det är svårt att byta blad. Min erfarenhet av att byta blad är tapet och brytbladsknivar och de är ofta bestående av många delar och krångliga. Eftersom jag dessutom är lite klantig så har det hänt att jag skurit mig. En annan sak som stoppat mig är att jag trott det är svårt att använda en sån hyvel. För att du själv ska få bedöma svårigheten att byta blad kan du kolla på filmen när jag byter blad.

Hos Jordklok kan du köpa den inkl 5 blad för 329kr. Jag skulle gärna köpa den igen men jag kommer nog inte behöva köpa en rakhyvel så länge jag har den här. Min köpte jag i Hudiksvall hos Elles skönhet, hälsa design eftersom jag i första hand alltid försöker gynna små butiker när jag shoppar

SUP Butterfly säkerhetsrakhyvel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *