Cape East spa är ett unikt spa. Vi hamnade där på genomresa och valde att övernatta pga en bra restaurang och att hotellet hade gym. Restaurangen var abonnerad så vi fick leta oss till en lokal thairestaurang och gymmet var belamrat med konferensmöbler så vår vistelse började inte bra. Mina förväntningar var inte särskilt höga när vi kom in till spat. Fördelen med att vara där när det pågick en konferens var att vi hade stället mer eller mindre för oss själva. Som alltid är alla bilder fotade med mobilkamera och oredigerade. Av hänsyn till de få andra besökarna så har jag valt att bara fota folkfritt så jag har bara fotat delar

Annons

I receptionen fick vi tofflor, badrock och produkter för att genomföra en sparitual. Med en 11-åring som sällskap är det smidigare med egna produkter än att boka behandling. Med produkterna fick vi en ritualbeskrivning som vi följde hyfsat.

I duschen skulle man tvätta håret och tvaga kroppen med cirklande rörelser mot hjärtat i ca 5 minuter.

Efter duschen skulla man ta ett fotbad med salt och det fanns trevliga bänkar att sitta på och en stor hink med fotsalt.

Annons

Stenbastun håller en behaglig värme och hög luftfuktighet. En riktigt trevlig bastu och i den skulle man använda Eco Facial Scrub och njuta av det norrländska lugnet.

Det här var den mysigaste bastun på anläggningen.

Upplevelseduscharna var nästa punkt och de var extra intressanta med ett barn som sällskap. De har jag inga bilder på men det finns på Cape Easts hemsida. Njut av varje och känn in upplevelsen.

Som alltid när man är på spa får man inte slarva med avkopplingen och alla vet att fotbad, bastu och upplevelsedusch tar på krafterna så de rekommenderar att man vilar en stund i jacuzzin och utomhuspoolen.

En bild på hur man kan simma ut i friska luften från spaanläggningen. Byggnaden på bilden är restaurangen där vi åt en alldeles underbar frukost
Annons

Tornedalstortyren börjar vid poolerna och där ligger anläggningens hjärta. Vid polerna är det 40grader varmt. Längst upp i trappan är det 100grader. Det var nästa punkt på programmet och vi satt en stund på varje avsats och drack mycket vatten efter.

Bastun Tornedalstortyren är nog anläggningens mest berömda bastu.

Självklart ska man följa rutinen de rekommenderar och efter bastu och vatten var det dags för dunderduschen. Vilken sadist som kom på den vet jag inte men det är 100 liter 4gradigt vatten som spolas över en. Lamporna på bilden som ser ut som prickar är reflektioner från bastun. Jag lovar att man vaknar till och jag fick tänka mycket på hur bra kyla är för vår hud.

Dunderduschen var en upplevelse. Iskallt vatten, som tur var fanns det en bastu nära.

Är man otroligt tuff så tar man först dunderduschen och sedan isvaken. Jag är en mes och tog bastu mellan och försökte sedan isvaken men klarade inte av den. Det var för kallt.

Självklart fanns det möjlighet till isvak inomhus om man vill frysa ordentligt.

Något jag gillade extra mycket var att de skrivit ut ungefär hur lång tid man ska ägna åt varje punkt. När man bastat och fryst ihjäl var det dags att gå till relaxen och äta lite frukt och dricka vatten. Relaxavdelningen hade utsikt över Torneälv och otroligt sköna relaxstolar.

Annons

När man chillat klart i realen var det dags att gå upp en våning till saunadeck Där var det dags för c/o Gerd Sauna birch scrub som skulle skrubbas över hela kroppen under ca 5 minuter. Ansiktet är redan skrubbat och ska undvikas. Skölj av skrubben och gå till ångbastun och njut.

Antingen tar du en iskall dusch eller går ut på terassen innan du tar en finsk bastu i ca 15 minuter. Självklart måste man ta en finsk bastu när du är på finska gränsen och har utsikt till Torneå

Basta är jobbigt och på taket finns det pooler där man kan vila och ta ett bad efter allt. På taket har man en otrolig utsikt.

Sist men inte minst ska besöket avslutas med duscha och sluta eftersvettas innan ansiktet smörjs in med Cloudberry Facial Cream och kroppen ska också smörjas såklart.

I utomhuspoolen kan du simma och njuta av utsikten. Himlen var helt fantastisk på eftermiddagen

Cape East är ett trevligt spa och väl värt ett besök. Resan dit är väldigt lång och helst skulle jag vilja besöka det igen under högsäsong för norrsken. Maten är jag också nyfiken på så om tillfälle ges så kommer jag besöka dem igen. Jag gillar att de bevarar det norrländska och inte försöker ha palmer och annat. De satsar helhjärtat på norrländsk charm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *