CCS Fotvårdssalva

Inlägget innehåller annonslänkar till Apohem

CCS Fotvårdssalva är en 3i1 fotsalva. Den ska mjukgöra, återfukta och stärka hudens barriär. Ni ser, även fötter behöver barriärkräm och inte bara våra ansikten. Våra fötter förtjänar mer kärlek än många av oss ger dem. Nu är dessutom sommaren snart här och då vill vi väl att våra fötter också mår bra. Vid regelbunden användning ska fötterna bli mjuka och utan förhårdnader.

Vad är det då som gör nytta i CCS Fotvårdssalva? 10% karbamid binder fukt vilket i sin tur gör fötterna snyggare. Eukalyptusolja motverkar dålig doft och ger även en uppfriskande känsla.

Recension Tub med snäpplock är alltid toppen. Locket känns stadigt och bra. Storleken på tuben är perfekt för resväskan. Den finns i större format men det blir för jobbigt att släpa med när man reser.

Konsistensen är verkligen som en salva. Den är tjock men inte jobbig att massera in. Salvan behöver en stund på sig för att absorberas helt. Bli inte avskräckt av att den inte absorberas på en gång, jag tar ofta lite för mycket fotkräm. När jag smörjer fötterna brukar jag massera in krämen och sedan luta mig tillbaka ett tag medan salvan sjunker in och på så vis får hela kroppen en stunds vila. Om du gått väldigt mycket under dagen i obekväma skor är den väldigt skön på fötterna och lugnar dem. Jag brukar även låta fötterna torka i högläge när det är möjligt för att återhämta fötterna snabbast möjligt.

Eukalyptus är en doft som ska användas med känsla och många använder för mycket men jag tycker den här klarar den fina linjen mellan uppfriskande doft och ett anfall av omgivningen. Doften är alldeles lagom och man anar den mest.

Vill du ha snygga silkeslena fötter så är det en bra idé att även använda Rituals foot scrub – Rituals of Karma eller någon annan peeling en gång i veckan. Som alltid med peeling tycker jag det är klokt att inte gå till överdrift så hudbarriären skadas. Jag har själv överexfolierat och det är en dum ide.

CCS Fotvårdssalva finns hos Apohem för otroliga 26kr

Köpa igen? Ohlala en bra kräm med lågt pris, självklart! Så mycket pengar som landar i mitt ansikte så jublar jag över att hitta något bra som kostar lite till fötterna.

Rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *