Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & firm day cream spf 15 PA++

Inlägget innehåller anonnslänkar till Kicks

Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & firm day cream spf 15 PA++ är en dagkräm i kategorin anti-age som ska fylla på huden med ceramider. Det ska vara en lätt ansiktskräm som ger ett lyft, stramar upp och skulpterar på en vecka. Den ska även återfukta och smälta in i huden snabbt. Vad jag anser om ordet antiage har jag plågat er tillräckligt med. När vi slutar åldras är vi döda och vi vill väl leva och se fräscha ut? När ska skönhetsindustrin fatta det?

Det som ska uppnå mirakel på en vecka är 3D-fit teknik som stärker och intensivt återfuktar huden samtidigt som den stramar upp är:

  • Ceramider är en klassiker för att skydda hudbarriären och bidrar till att behålla hudens naturliga fukt.
  • Tetrapeptider ska minska fina linjer och rynkor och återställa hudens fasthet.
  • Edelweissextrakt ska framhäva ansiktets konturer och strama upp huden.
  • E-vitamin ska skydda mot fria radikaler och yttre påfrestningar

Den nya formulan innehåller alltså välkända ingredienser för att skydda, återfukta och skapa en sund hud. En hud i balans ser fräschare ut och en återfuktad hud framstår som mindre rynkig ut så den har en rimlig chans att göra nytta men jag tvivlar på deras påstående om att Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & firm day cream spf 15 PA++ ska uppnå resultat på en vecka. Testerna de gjort som visat det måste ha jämfört med någon som inte använder någon kräm alls. Jag räknar inte med att sudda bort slitaget på mitt ansikte inom en vecka och nu är dessutom mitt ansikte rätt bortskämt. Om jag skulle ha turen och vakna till en skulpterad käklinje och utan slapp hud så har jag hittat min kräm som jag kommer använda livet ut.

Recension Spf 15 känns för mig obegripligt. Självklart fyller även 15 någon funktion men se det absolut inte som någon form av solskydd utan mer som en nödlösning. De hade lika gärna kunnat lägga fokus på en bra kräm och skippat spf helt. Jag kommer använda Frezyderm Sun Screen Velvet spf 50 över den här när jag testar.

Glasburken är snygg och känns gedigen men väger otroligt mycket. Jag tycker att det känns lite ofräscht att pillra runt i en burk med fingrarna och föredrar airless. Diskussionen om konserveringsmedel i produkter har pågått länge och jag är inte en sån som är rädd för parabener men tror att det är klokt att hålla nere på det. I en burk som utsätts för syre dagligen behövs det något som bevarar krämen för annars blir hållbarheten extremt kort.

Doften är lite parfymig och är som en lyxig nivea. Jag älskar dofter men det kan ibland bli för mycket av det goda. Det här känns som en doft som ligger på gränsen till för mycket.

Huden får en vacker lyster. Jag är osäker om den ger små utslag och har pausat ett tag för att se om det är den som ger utslag eller om det är något annat. Min hud får som små knottror men det kan ju även bero på något annat

Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & firm day cream spf 15 PA++ finns hos Kicks för 824kr just nu, ord 1030kr

Köpa igen? Den ska testas mer först innan jag uttalar mig.

Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & firm day cream spf 15 PA++

2022 då alla satsar på plastfritt och klimatneutralt känns cellofan som en otroligt onödig idé. De flesta märkena jag känner till tog bort det för länge sedan men Elizabeth Arden har den kvar. Det drar ner mitt intryck rejält och med den låga spfen är jag skeptisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *