Etinour Essential whitening toothpaste
Etinour Essential whitening toothpaste

Etinour Essential whitening toothpaste har jag följt ett tag på Instagram och på Green Beauty Day träffade jag dem. Självklart fick tandkrämen och tandborsten följa med mig hem. Jag har en passion för tandvård och älskar bra tandkrämer. Extra bonus om de dessutom är bra för naturen.

Annons

Det här är en naturlig tandkräm som är utvecklad av tandläkare och ska ge vitare tänder, starkare emalj och en fräsch andedräkt. Det jag föll för är att den har en låg slipgrad vilket är toppen för emaljen. Många tandkrämer som ska ge vitare tänder innehåller hårda slipmedel och det skadar emaljen på sikt.

Vad är det då som är så speciellt med Etinour Essential whitening toothpaste? Det som ska bleka tänderna i den är något som kallas för PAP som är ett ämne som tar bort missfärgningar. Hydroxiapatit stärker emaljen. Hyaluronsyra och jojobaolja återfuktar. Polering görs med vitt kol.

Annons

Recension Som vanligt börjar vi med utsidan och jag tycker den är otroligt snygg. Egentligen vill ha ha snäpplock på tandkräm men den här är så snygg att jag tycker om den ändå.

Den saknar uttorkande ingredienser och om du tycker det låter trams har du inte testat Pepsodent white now. Mina läppar blev så uttorkade när jag hade den så jag fick ta fram Mili Cosmetics lip trio för att rädda läpparna. För mig är det alltså viktigt att tandkrämen inte torkar ut.

Tänderna känns otroligt rena och jag är riktigt nyfiken på om de kommer bli renare. Som alltid önskar jag att jag hade ett lämpligt rum hemma för att ta bra före och efterbilder men har ändå tagit en bild och hoppas se skillnad. Det som stör mig är att bra före och efterbilder ska tas utan dagsljus och med samma makeup och absolut ingen skillnad i solbränna eller annat vilket nästan är omöjligt.

Hur smakar den då? Jag tycker smaken är viktig och vill ha en ren känsla på tänderna och en fräsch andedräkt samtidigt som jag gärna testar udda smaker. Den här har en mild mintsmak som lämnar en ren känsla i munnen utan att det känns för starkt.

Etinour Essential whitening toothpaste finns för 150kr och om du väljer att prenumerera så blir priset 15% lägre och vill du alltid vara säger att ha tandkräm hemma kan det vara smart.

Köpa igen? Jag återkommer i frågan men första intrycket är wow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *