Pepsodent white now
Pepsodent white now

Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Pepsodent white now är en tandkräm som jag ofta har hemma men glömt att skriva om. Det är ju roligare att analysera udda sorter än en vanlig. Jag hade bara den här hemma så jag har använt den regelbundet några veckor.

Den fungerar självklart som alla andra tandkrämer och tar bort sånt man inte vill ha men Pepsodent white now ska även ha en direkt effekt av att tänderna ser en nyans vitare ut. Vid regelbunden användning utlovar de även att tänderna ska bli lite vitare.

Recension Som vanligt börjar vi med utsidan. Tuben är snygg men har skruvkork och det gillar jag verkligen inte på en produkt som ska användas två gånger per dag. Livet är kort och tid är värdefullt, jag lägger ogärna tid på att skruva lock.

Tandkrämen är BLÅ, inte lite diskret blå utan verkligen blå. Ställer du ifrån dig tandborsten får du blå märken där den stått. Handfatet blir blått när du spottar ut. Nu torkar jag badrummet ofta så det är ett i-landsproblem jag överlever men fläckarna kan upplevas som störande, i synnerhet om man är många och alla inte torkar lika noga.

Poängen med färgen är att den ska neutralisera det gula i tänderna och få dem att se vitare ut. De blir inte vitare utan ska bara se vitare ut.

Smaken är starkt mintig och ligger kvar länge. Det ger en fräsch känsla. En känsla däremot som jag inte räknat med är hur uttorkande den är för läpparna. Jag upplever sällan mina läppar som torra och använder läppbalsam mer för att det ser snyggt ut. Senaste tiden har läpparna varit otroligt torra och jag använder samma hudvård och läppbalsam som alltid. Nu vet jag att läpparna även blir torrare på höst/ vinter men de har varit riktigt torra inifrån och nästan ända ut till läppkonturerna.

Redan ett dygn efter att jag gick över till en annan tandkräm kändes läpparna bättre. Självklart kommer jag testa den igen om några veckor.

Pepsodent white now finns hos Lyko för 49kr

Köpa igen? Jag föredrar andra även om jag gillar den fräscha känslan när man borstar tänderna. Nu bor jag med andra som gillar den så jag kommer ändå köpa den. Nästa tandkräm för mig blir Curaprox

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *