Tandkräm med kol har funnits ett tag och Brilliant Smile har varit med länge. De har många produkter inom tandblekning. Med deras långa erfarenhet och bredden på produkterna så räknar jag nästan med att de ska vara bra.

Brilliant smile Hi white lever upp till mina förväntningar. Tänderna känns lite vitare och jag har använt den sen januari. Jag har testat choko mint och Lakrits mint. När man kommit över känslan av att borsta tänderna med After Eight så är det nog min favorit. Lakrits har för lite lakritssmak.

Nu är ju inte smaken det enda på en tandkräm. Tänderna ska kännas rena. Eftersom det här är en tandkräm som även ska göra tänderna vitare så har jag ju även kollat det. Jag tycker mig inte se att de är vitare men eftersom alla bleker tänderna kritvita och jag kollar för mycket på Instagram kan det vara jag som inte märker. Jag dricker både kaffe och rödvin men har inte haft problem med missfärgningar sedan jag började använda den här.

Jag har gjort tandblekning hos Medique Beauty en gång och det är den enda behandlingen förutom två sorters hemmaskenor med tvivelaktig effekt. Det kan inte bli lika bra effekt av en tandkräm som med en blekning. En tandkräm kan förlänga effekten av en blekning. Som vanligt gäller det att ha realistiska förväntningar. Jag räknar alltså inte med att få filmstjärnetänder av en tandkräm.

Coco Mint – min favorit som smakar After eight med mjölkchoklad

När trenden med aktivt kol kom var det många som skulle vara ekonomiska och tog rent kol. Det har grova partiklar som kan skada emaljen. Om du skadar emaljen så kan det vara svårt att återställa den så försök att undvika sånt. Tandkrämen verkar ha finare partiklar och jag hittar inget som antyder till att skada tänderna men hittar ni något tveksamt så kollar jag gärna upp det. Jag vill ha fina tänder 🦷Kolla gärna på Myter om tänder, nätet har ökat tillgängligheten till information men även ökat mängden myter.

Annons för Sportproffsen

När jag och några vänner halkade in på tandkräm så började vi diskutera olika märken. Jag har inte tänkt på det tidigare men den här innehåller inte palmolja. Vi bör undvika palmolja så det är skönt att Brilliant Smile HiWhite inte innehåller det. Som med många andra förpackningar har jag ett klagomål. Varför envisas alla med skruvkorkar? Tuben är mjuk och korken slät. Jag tvättar gärna ansiktet och medans det självtorkar så borstar jag tänderna. Mina händer är då blöta efter att ha tvättat ansiktet och fingrarna har svårt att få ett stadigt grepp när jag ska öppna tandkrämen. Det är ett i-landsproblem som jag kan leva med eftersom det är en bra tandkräm men ändå en sak som stör mig.

När vi ändå diskuterade så kollade jag även upp hur det är med fluor i den. Det finns ju människor som undviker fluor i tandkräm men enligt vad jag läst mig till så är det grundat i ett missförstånd. Jag har full respekt för de som känner att de mår bättre utan men många tandläkare rekommenderar att vi använder fluor för att skydda våra värdefulla tänder. Fluor skyddar mot karies och plack. Den här tandkrämen innehåller fluor vilket jag tycker är bra.

Jag tycker kanske inte riktigt att den här ljusar upp mycket men det utger den sig inte heller för att göra. Det jag däremot tycker är att mina tänder hållit sig vita betydligt längre än vad hon som blekte mina sa. Jag är nyfiken att göra en ny blekning och fortsätta med den här tandkrämen. Helst skulle jag vilja testa Brilliant Smiles egna salongsblekning med nanoseal av den enkla anledningen att man kan äta och dricka vad man vill efter. Det är svårt att undvika färgad mat under 3 dygn och nu börjar mina tänder kännas mindre vita.

Köpa igen? Med tanke på att det här är min 3e tub i år så vågar jag lova att det blir fler.

Brilliant Smile Hi white kostar 98 kr hos Lyko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *