Helt otroligt, jag har aldrig gjort en riktig tandblekning. Har testat hemmaskenor med varierat resultat. Säg till om ni vill se ett inlägg om dem!

Igår gjorde jag alltså mitt livs första tandblekning efter ca 15 års funderande. Jag gjorde precis alla fel men är helt enkelt jättenöjd så det gör inget. Jag hittade Medique Beauty på Instagram och de hade ett bra julerbjudande som jag nappade på. Normalt så brukar jag kolla salongerna jättenoga och även googla metoden de använder. När jag skulle göra Ipl i armhålorna trodde en jag ringde att jag var en snokande konkurrent eftersom jag hade så mycket frågor… Jag bara bokade och kollade inte upp alls. Gör inte som mig men jag hade tur och hamnade på en bra salong och är så nöjd.

Munnen är det som lyser. Det blå gör tänderna vita!

Självklart var jag nervös när jag kom dit men Shandiz var lugn och proffsig. Hon började med att göra rent tänderna med något skum efter jag hade borstat tänderna. Efter det så applicerade hon gelen och jag fick ligga under lampan i 15 min innan hon tog bort allt och la på mer gele 3 gånger sedan var det klart.

Annons

Det mest obekväma var att jag var så rädd för att sabba resultatet så jag spände nog nacken lite mycket. Som tur är känner jag inget i tandköttet och inga ilningar så jag kommer lätt så dit igen!!!

På bilden syns resultatet! Ansiktet ser lite flammigt ut eftersom jag gjorde en IPL-skinrejuvenation tidigare på dagen. Det blanka på överläppen är vaselinet som  Shandiz hade på läpparna som skydd.

Nagellacket har suttit några dagar som det kanske syns på högre pekfinger

Jag fick med goda råd hur man sköter tänderna efter. Att sköta sig efter en tandblekning är verkligen viktigt för att få ett bra resultat. Om du slarvar kan du få fulare tänder än innan du blekte.

Det här hittade jag på Blekatänderna.net det är ju tyvärr viktigt att vara noggrann efter. Texten såg ut att vara körd genom google translate så jag har ändrat den

Mat efter tandblekning – undvik

1. Syrliga livsmedel

Under blekningsprocessen försvagas din emalj något från blekmedel. Sura livsmedel kan ytterligare försvaga din emalj vilket kan leda till ökad känslighet för varma eller kalla livsmedel. Några av de största syndarna inkluderar:

Citrusfrukter, som citroner, limefrukter, apelsiner eller grapefrukt

Tomater

Ananas

Inlagd mat, såsom surkål eller pickles

Bearbetat kött

2. Mörkfärgade drycker

Kaffe, te och läsk är några av de vanligaste orsakerna till missfärgning Kaffe, te och läsk innehåller alla mörka pigment som fastnar i de små groparna och kratrarna på ytan på dina tänder och leder till fläckar.

Druvjuice är en annan mörk färgad dryck som du bör undvika efter tandblekning. Om du absolut inte kan gå utan din mörka färgade dryck, drick den genom ett sugrör och skölj munnen med vatten omedelbart därefter.

Annons

3.Mörka såser

Den allmänna tumregeln när det gäller att bestämma vad som är säkert att äta efter tandblekning är om det kommer att färga en vit skjorta. Mörkfärgade såser kommer definitivt att göra, så du vill undvika dessa. Detta inkluderar tomatsås, sojasås, senap och andra mörkfärgade såser.

4. Rödvin

Rött vin är ett av de viktigaste att undvika efter tandblekning. Vi har alla sett hur ett glas rött vin kan ge ditt leende en purpurfärgad nyans.

5. Mat som innehåller färgämnen

Detta inkluderar popsicles, godis och sportdrycker. Dina tänder är extra mottagliga för färgning just nu, så du vill definitivt undvika mat eller dryck som innehåller färgämnen, både naturliga och konstgjorda.

6. Mörkfärgade frukter och grönsaker

Mörkfärgade frukter och grönsaker bör undvikas efter tandblekning. Återigen, allt mörkt nog för att färga en vit skjorta kommer att färga dina tänder. Här är några frukter och grönsaker som ska undvikas:

  • Bär
  • Lila kål
  • Druvor
  • Morötter
  • Rödbetor
  • Körsbär
  • Granatäpplen
  • Spenat eller andra mörka, bladgröna gröna

På måndag har jag bestämt att det blir råbiff med spenat, syrad rödbeta och picklad rödlök!!! Märkligt att man alltid längtar efter det man inte får….