Polax isbad

Inlägget är ett samarbete med Polax och koden Polaxsverige15 ger dig 15% rabatt. Som alltid påverkar inte samarbetet min åsikt, den är betydligt dyrare att påverka. Jag får ingen provision på koden men ni som läser ska ju ha lite förmåner för att ni följer mig

Polax isbad original är ett isbad för hemmabruk. Jag har den enklaste modellen eftersom jag vill se hur mycket det används innan jag lägger massor av pengar. När jag Googlade runt efter vilka man ska köpa hittade jag att Polax verkar vara både prisvärda och vunnit tester för samtliga av deras modeller. Är du lite större passar Deluxemodellen bättre eftersom den rymmer mer volym och för att du ska ha maximal effekt av badet ska du kunna sänka ner hela kroppen i badet.

De fördelar som framhävs med isbad generellt är snabbare återhämtning efter träning, ökat välbefinnande och ett starkare immunförsvar. Jag har ju även testat Qryokammare så jag har lite att jämföra med. Nu skulle jag helt ärligt vilja ha en kryokammare hemma men det är inte rimligt för hemmabruk utan får vara en salongslyx jag gör ibland. Störst fördel har man av köldbehandling om den görs regelbundet så ett Polax isbad hemma är inte ett sämre alternativ trots en rejält lägre prislapp.

Isbad räknas till biohacking och sånt tycker jag att är intressant. Jag vill optimera hälsan så långt det är rimligt för att orka ha så kul som det bara är möjligt. Om utsidan blir vackrare är det en bonus. Snabbare återhämtning efter träning innebär ju att man kan träna lite hårdare och få mer resultat och det är extra viktigt för oss kvinnor över 40. Bättre immunförsvar innebär att vi slipper vara hemma och vara sjuka och ett allmänt ökat välbefinnande vill vi väl alla ha. Helt enkelt en liten genväg till lite mer guldkant på tillvaron.

Recension Badet tar inte mycket plats när det är omonterat. Jag har ställt en duschcreme vid kartongen bara för att ge lite perspektiv till hur lite plats det tar. I lådan finns även en smidigare väska med handtag som man kan förvara badet i. Jag har köpt till ett isolerande lock eftersom jag bor i kyliga delen av Sverige och är rädd för att förvandla badet till en stor isbit annars. Det går säkert bra med överdraget som följer med också men jag ville inte chansa.

Det är lätt att kliva över kanten och man kan sänka ner kroppen utan problem. Är man tuff kan man även doppa huvudet men jag är för feg än för att testa det men sambon har såklart testat även det. Storleken är faktiskt riktigt lagom. Det tar någon minut att fylla badet och när man ska byta vatten finns det en smidig tappkran i botten. Det känns stadigt där det står och jag har placerat det vid utgången till altanen på baksidan av huset.

Trots att jag alltid fryser upplever jag att man får en ökad värme i kroppen efter ett bad. Det känns även lättare att fokusera. Nu har jag inte lyckats träna tills jag fått extrem träningsvärk men lita på att jag uppdaterar er när jag gjort det.

Jag kollade på duobadet när jag beställde det här men känner ärligt att det inte riktigt är så socialt att frysa i en pool. Det är faktiskt trevligare med plats för en än två. Skulle jag vilja bada med sällskap skulle nog två bad vara att föredra. Kom även ihåg att ett dubbad tar dubbelt så lång tid att fylla som ett enkelt. 3 lugna minuter i badet för att kyla bort dagens bekymmer eller 3 minuter egentid för att rivstarta dagen klarar man utan sällskap enligt mig.

Polaxsverige15 ger dig 15% rabatt

Polax Isbad Original kostar 1599kr ordinarie men finns för 1299kr just nu. Med rabattkoden Polaxsverige15 blir det bara 1104kr vilket jag tycker är ett riktigt bra pris

Köpa igen? Jag tycker om badet och skulle definitivt köpa det igen om mitt gick sönder eller försvann. Det enda är att jag nog hade köpt Deluxemodellen då eftersom den är lite större och ännu tåligare och inte så mycket dyrare. Jag har även kikat lite på deras portabla ångbastur som är perfekt att ta med till stugan och ha hemma.

Sorry för att trädgården inte är Instagramperfekt men det ska piffas när snön försvunnit.
På bilden har jag lagt termolocket undet överdraget som följer med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *