vinterbad

Det finns många trender inom hälsa och vinterbad har blivit allt vanligare senaste åren.

Under Holistisk Hudvårdsvecka pratades det mycket om vårt sebum och det ska stärkas av vinterbad. Immunförsvaret och ämnesomsättningen ska också må bra av det. Eftersom jag testat Qryokammare var jag såklart tvungen att avsluta 2021 med ett vinterbad. Qryokammaren ska motsvara 20 minuter vinterbad🥶

Annons

En bonus är att man ska klara kyla bättre! Jag hatar att frysa och pendlar mellan att vilja gå i ide och tankar på att byta land stjäl min hjärna vintertid. För att få bort de tankarna åker jag skoter, skidor och försöker hitta många aktiviteter som gör vintern trevligare.

Det finns info här och där om hur man kan gå tillväga. Ta med något torrt som du kan värma dig med efter. En badrock är klokt och enligt många ska du vara snabb av med badkläderna. Jag hade skoterstövlar som jag hoppade i efter. Vintertid generellt rekommenderas mössa och i synnerhet när man ska bada. Det viktigaste är att aldrig bada ensam och om du har problem med hälsan bör du fråga din läkare innan du testar. Google har inte alltid alla sanningar och vissa frågor ska proffs avgöra in real life. Enligt mig kvalar blodtryck och hjärta in i sånt. Ofta vet man om man har någon åkomma som ska kollas med läkare så jag kommer inte säga vilka som gäller.

Annons

När vi badade var det några före oss. De var lite mer rutinerade och hade ett liggunderlag att gå på. Jag är ytterst tacksam att de lånade ut det till oss. Jag upprepar igen, det finns många goda människor på jorden. De sa något att man ska andas lugnt och stanna nere 1,5 minut. Det gäller nog bara tuffa människor, jag förlossningsandades och bilden visar min mest avslappnade min. Jag klarade att ta mig ner ett trappsteg till och försökte distrahera mig med att prata med sällskapet. Då fick jag även låna ett par handskar för att ha bra grepp och slippa frysa.

Vinterbad finns gratis tror jag annars brukar det finnas någon förening som fixar en badvak. Det innebär mycket jobb att göra iordning och många gör det ideellt så stötta dem så gott du kan om du vill bada.

Göra igen? Jag kommer testa igen, att såga ett hål i sjön nära mitt hem lägger jag på is ett tag till.

Som med allt annat i världen så finns det fördelar och nackdelar med vinterbad. Lämna en kommentar om du vill att jag sammanställer dem. Kommentarsfältet har på senaste tiden blivit lite för dött och jag vill gärna höra mer om vad ni tänker.

vinterbad
Såklart var jag nära att be om ursäkt om jag har skavanker men 2022 är året då jag tänker sluta med sånt. Det finns inga perfekta människor och syftet med bilden är att bevisa att jag verkligen badat och inget annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *