Organics by Sara trial pack dry skin
Organics by Sara trial pack dry skin

Organics by Sara trial pack dry skin är en enkel hudvårdsrutin. Nu vet jag att det krävs mer än 10-14 dagar för att se ordentlig skillnad på en hudvårdsrutin men du bör ändå kunna se en skillnad under den perioden. Det är dessutom ett bra sätt att testa ett märke utan att behöva köpa fullsize av allt. Jag passade på att börja under påskledigheten eftersom jag åkte till fjällen och då vill jag packa minimalt med hudvård och har oftast inte tid med långa hudvårdsrutiner då. Rutinen jag testat är för torr och normal hud men det finns även för andra hudtyper. Om du vill lära dig mer om Organics by Sara kan du läsa om Expertsamtal Sara Nomberg

Rutinen inleds med cleansing oil som ska svepas bort med svampen som medföljer. Rengöring görs bara på kvällen. Efter rengöring ska man återfukta med flower water och avsluta med Facial Oil. På morgonen använder du flower water och lite Facial Oil. Du kan även använda Organics by Sara Oil Serum sensitive skin i rutinen men det finns inte med i kitet. En gång per vecka kan du även lägga en ansiktsmask.

Det som skiljer Organics by Sara trial pack dry skin från vanlig hudvård är ett den är helt utan konserveringsmedel och varje ingrediens är där för hudens skulle och inget är tillsatt för att fylla ut. Det som doftar kommer från eteriska oljor som är utvalda med omsorg. Alla produkter är ekologiska och veganska. De har som gemensam nämnare att de stöttar hudens naturliga balans i varje steg.

Recension Vi börjar som alltid med utsidan. Kartongen är lite onödigt stor tycker jag om man ska vara petig men det finns säkert en tanke med det. Flaskorna kan enklast jämföras i storlek med en vanlig doftolja vilket inte tar mycket plats på resor. Skruvkork får man överleva med i testkitet. Fullsize har pump. Jag tycker att flaskorna är fina och etiketterna är snygga.

Det känns alltid lite läskigt att ta med en helt ny rutin på resande fot men jag har ju redan testat Organics by Sara Oil Serum sensitive skin och några andra produkter så det känns ändå ok. Jag hade tidigare gjort en hudanalys som visade irritation på huden så det kändes klokt att ställa syrorna längre bak i badrumsskåpet och gå över till en mild och återuppbyggande rutin en tid.

Rengöringen tar bort spf och makeup bra. När jag hade dubbla lager med Grande Cosmetics mascara fick jag jobba på med dubbla omgångar oljerengöring men även det gick bra så rengöringen får bra betyg av mig. Huden känns inte heller oljig efter utan bara mjuk.

Flower water och facial oil tillsammans lugnar huden och jag tycker inte att man blir oljeblank även om jag tar mer olja på kvällen och mindre på dagen. Huden lugnade sig fort och jag tycker även att man kan ana en ökad fasthet. Det kan bero på att en skadad barriär läcker ut fukt och om man reparerar den så stannar fukten i huden och då ser huden fastare ut. En oväntad men definitivt uppskattad effekt av hudvårdsrutinen.

Organics by Sara trial pack dry skin finns hos BodyStore för 249 men om du köper fler får du rabatt

Köpa igen? Det kan jag absolut men bäst effekt får man vid längre användning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *