Semester har bra och dåliga egenskaper. Man kommer ner i varv och hinner tänka lite mer. Problemet är att jag gärna hinner tänka för mycket när jag väl varvar ner. Idag när jag var på gymmet började jag fundera på hur svett påverkar vår hud. Det är väl vad alla funderar på medan de tränar?

Jag har haft många långa intressanta diskussioner med Christopher Genberg på Sapienic och börjat ifrågasätta mycket av vi lärt oss genom åren. Mina senaste hudanalyser har enhetligt visat att jag måste dra ner på min rengöringsrutin. Så typiskt att jag älskar att massera in rengöringen länge och gärna använda borstar och liknande. Jag har också liksom en stor del beautynördar en tendens att överexfoliera huden. Genom att dra ner rengöringen till endast kvällen och drastiskt dragit ner på peeling har min hudhälsa förbättrats rejält! Tack Babor och Skinome för goda analyser. Självklart även ett tack till Christopher för att han står ut med mina frågor!

Ett dilemma jag började fundera på idag var just hur man ska hantera svetten som uppstår under träningen. Det är sjävklart bra att ta i hårt när man tränar och ju äldre vi blir desto mer viktig är träning för hälsan. Lova att ni inte drar ner på intensiteten i träningen bara för att slippa svetten. Att svettas är bra för kroppen och vi behöver röra på oss. Jag är fast övertygad om att det är skadligare för kroppen att vara för stilla än att svettas ibland och det finns gott om forskning som visar nyttan av att röra sig så man blir riktigt varm.

Jag trivs bäst med att träna på förmiddagen. Oftast hoppar jag över smink och sköljer ansiktet med ljummet vatten när jag ska till gymmet. Ibland applicerar jag en moisturizer. Efter träningen hävdar vissa att det är superviktigt att använda rengöring för att förhindra utslag. Det krockar ju i mitt fall rejält med att bara rengöra på kvällen. Kvällsrutinen inkluderar ju att ta bort makeup och spf så den är ju dum att hoppa över. Nu har jag dessutom något litet utslag så jag vill vara extra snäll mot min hud. Jag håller på att utvärdera en kräm annars hade jag bara använt mitt Sapienic Boost serum men det är så pass effektivt så det påverkar mitt krämtest.

Annons

Christopher hade som alltid kloka kommentarer när jag frågade honom. Att vårt sebum är viktigt är något av det viktigaste han lärt mig. Vi måste vårda det och sluta att tvätta bort det. Han påpekade även att svettas är livsviktigt för oss homo sapiens. Sannolikheten att svetten skulle fräta på vår hud är låg men det gör troligen inte någon skada att skölja bort lite med bara vatten. Svett under armarna och andra delar frågade jag inte om eftersom han primärt är grymt bra på ansiktshud och jag börjar tycka lite synd om honom med alla mina utfrågningar.

Jag har även läst att makeupen går djupare in i porerna om du tränar med smink. Det är inget jag märkt av. Jag är inget proffs i frågan men jag tror det är helt ofarligt att träna med smink. Sen är det såklart inte snyggt med mascara som flyttar sig eller makeup som kladdar ner redskapen men det är ju en helt annan fråga.

Min slutsats efter att ha kollat med min egenutnämnda hudguru är att du absolut inte behöver ta med en full hudvårdsrutin till gymmet. Det bör vara bäst för huden att träna och sedan bara skölja av ansiktet.🏋️‍♀️ Kroppen kan du göra precis som du vill med! Självklart gör du alltid vad du vill med både huvud och kropp men var snäll mot den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *