Insculpt
Insculpt
Mer bilder kommer men de ska klippas lite först eftersom jag inte vill ha för avklädda bilder.

Idag har jag testat Insculpt! Jag vill primärt bygga upp en starkare kropp så jag kan vara mer aktiv men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte också vill bli snyggare. Det jag tycker är svårt att komma åt när jag tränar är baksida lår och mage. Magen börjar jag komma åt så därför gjorde vi en behandling av baksida lår idag. Daniel som behandlade mig höll med om att låren var klokt att välja. Daniel har många år som PT och jag fick stort förtroende för honom.

Man får två plattor fästa på låren. Plattorna ser lite ut som strykjärn. De skickar impulser till musklerna. Man har 3 olika program att välja på. Det finns förbränning och muskeluppbyggnad och något som jag glömt😂

Jag valde muskeluppbyggnad eftersom muskler hjälper till att förbränna fett och med starka ben kanske löpning mot all förmodan skulle kunna vara kul. Jag vill dessutom avlasta mina främre muskler på låren för att få en bättre symmetri. Baksida lår är känt för att vara svårt att träna upp och jag är pinsamt svag där. En sån här behandling ersätter inte bra kost och träning men ger en extra boost som kan behövas för att komma åt trötta muskler. Jag har ju min kotkompression som gör att jag har svårt att maxa på gymet utan att ryggen säger ifrån så jag älskar den här träningsformen som ett komplement.

Annons för BodyStore

Man börjar på låg styrka och ökar successivt. Det känns lite som när man använder en TNS. Eftersom jag vill ha maximal effekt av mina behandlingar så gick vi upp på max. 99% känns men är helt klart uthärdligt och jag prioriterar resultat framför bekvämlighet när det gäller såna här behandlingar. I början av behandlingen är det inga större problem att prata och ligga avslappnat men när vi passerade 70-80% började det bli lite svårare.

De har även en avslutning som ska hjälpa till att transportera bort mjölksyra så att man inte får så mycket träningsvärk. Jag hade redan träningsvärk när jag kom dit efter ett tungt benpass dagen innan. När jag var klar med Insculptbehandlingen kändes träningsvärken bättre. En timme efter så känns det mer som efter en bra massage. Även dagarna efter kändes det helt ok och jag var på gymmet dagen efter. Jag tyckte att det gick lättare att träna efter behandlingen.

Extra bonus i dessa tider är att det är lätt att ta sig till salongen med bil och det finns gott om parkeringsplatser. Jag har redan bokat in att jag ska göra en till behandling hos Victorias Treatment. I och med att min nästa behandling blir i deras lokaler på Odenplan gissar jag att parkering blir lite svårare men jag ser verkligen fram emot min nästa Insculptbehandling.

Insculpt är en grymt bra behandling och jag gör gärna om den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *