Luxe Lashes lash lift
Luxe Lashes lash lift

Luxe Lashes lash lift är ett kit för att göra Last lift hemma. Det är en behandling som jag gillar och inför varje semester är ett lashlift något jag alltid försöker göra. Mitt problem är att åka till salong tar tid och mitt galna schema krockar med allt hela tiden så de behandlingar man kan göra hemma uppskattas. Nu är just Lashlift en behandling som jag sagt att man ska göra på salong men jag kan ju ha fel så jag har klickat hem ett kit som ofta poppat upp i mitt flöde på Instagram.

Recension Asken är snygg och jag tycker det är snyggt med alla lådor ända tills det var dags att göra lift för då vart alla söta askar mest bara krångliga att använda. I varje ask ligger det du behöver och som alltid är det klokt att läsa instruktionerna.

Annons

Plattorna är ett elände att få på plats och sitter de fel blir resten svårt. I instruktionerna står det att man ska ha tålamod men det har jag ytterst lite av. Jag gav upp och körde på ändå. Fransarna ska limmas på spolen och senare ska du applicera permanentvätska. Är du gammal kommer du känna igen doften. Den luktar permanentvätska och jag tänker osökt på alla gånger man permanentade håret som ung…

När den suttit i 10-15minuter ska du fylla på med fix i samma tid. I det steget ska även plastfolie användas så duka fram det också men det vet du säkert redan om du läst instruktionerna innan du börjat för det gör väl alla?. Plastfolien medföljer inte. Slutligen ska du även applicera lotion som mjukar upp fransarna och ger dem näring. Visst låter det enkelt?

Spolen är svår att få på plats och jag använder ju glasögon för att se på nära håll vilket inte underlättar för att få den på plats. Jag valde en mediumspole eftersom jag har har ganska långa fransar och vill ha dem uppsvepta men inte lockade. Det känns som att hälften av fransarna inte följde med och det var ett pillande att få så många fransar som möjligt på spolen.

Annons

I instruktionerna är det lite oklart om man ska använda all vätska i varje påse eller om de medvetet lagt i väldigt mycket produkt så det ska räcka mer än väl till en behandling. Jag gillar att vätskorna är i små portionspåsar, det känns hygieniskt och lätt att veta ungefär hur mycket man ska använda. De är dessutom märkta med siffror så man vet vilket steg det är.

Båda ögonen känns irriterade och röda. Jag gjorde ett öga åt gången och eftersom det var generöst med produkt så testade jag även på brynen. I vänster ögonvrå och fram till pupillen kändes det som att det skulle svullna och sved väldigt mycket. Jag rengjorde med vatten och tog ett varv extra med vatten för att vara säker på att det inte var produkt kvar. Rodnaden lade sig över natten men jag känns lite öm mest på vänster, höger känns bra. Det kan vara jag som gjort något fel så tyvärr måste jag göra ett till lift om någon vecka.

Fransarna petar överallt men några har fått en ok böj. Om det är dålig produkt eller jag som är talanglös är svårt att säga men det ser inte ut som i reklamen eller som när jag gjort på salong. När jag gör lift på salong brukar jag färga men det lät jag bli nu eftersom jag vill se resultatet av lift och inte blanda in en massa annat. Det är starka kemikalier som man använder vid ett lift och det ska inte blandas hur som helst. Luxe har färg som de rekommenderar till men jag börjar med lift och om jag får till resultatet så kommer jag testa även den. Min favorit Coloran brynfärg är ju inte framtagen för att samverka med Luxe Lashes lash lift även om det säkert skulle fungera så kan det även resultera i en kemisk klippning av fransarna och det vill jag verkligen inte.

Efter mitt första försök håller jag nog fast vid att det här är en behandling som görs bäst på salong. Det känns otryggt att kladda med kemikalier vid ögonen och det svårt att hålla ögonen stängda under verkningstiderna. Det kan bli enklare att ha en vän till hjälp med att göra behandlingen men det är ju inte alla som har någon de kan be om hjälp och den personen måste också vara väldigt stadig på handen.

I häftet man får med står det inget om vad man ska tänka på efter och inte heller hur ofta man kan göra behandlingen. På hemsidan står de vanliga råden med att undvika vatten, värme som bastu 24h. Undvik även smink och ska du absolut ha mascara så ska du inte använda en vattenfast. Nu är min plan för dagen att renovera gästrummet så jag hoppar över all form av smink och smörjer ansiktet försiktigt.

De rekommenderar att man låter fransarna vila minst 2 veckor mellan lyften så jag återkommer om 3 veckor när jag testat igen.

Luxe Lashes lash lift har ett ordinarie pris på 725kr men jag hittade det för 390 på rea. Mitt kit räcker till 3 behandlingar men det finns större kit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *