Gilda Liljeblad Fortifying Barrier Cream

Gilda Liljeblad Fortifying Barrier Cream är ännu en succé från Gildas rebranding. De har ju bytt namn och designat om förpackningen. I samband med det fick jag testa några produkter ur deras nya linje. Designen är stilren och produkterna är riktigt bra. Jag gillade dem innan men de har gjort dem snäppet bättre nu.

Jag tycker det är toppen att krämen är i en pump så man slipper gegga runt med fingrarna i burken. Luftttät förpackning brukar även innebära att de kan hålla nere på mängden konserveringsmedel som kan störa huden. Ska man hitta något negativt med förpackningen så är det ju att man inte på ett enkelt sätt kan se när krämen börjar ta slut.

Annons

En barriärkräm är framförallt bra på vintern när vi är ute i kyla och sedan kommer in i värme. Den skyddar vår hudbarriär från fuktförlust och är lite som en jacka för ansiktet. Det finns även de som rekommenderar att man ska använda barriärkräm när man flyger eftersom luften i planen är väldigt torr. Ett enkelt sätt att utvärdera vilken kräm som lämpar sig är att tänka på om du ska vara i normalt klimat eller utsätta huden för fuktförlust.

Gilda Liljeblad Fortifying Barrier Cream stärker och hjäper till att återuppbygga huden. Den ska även ge näring och dämpa känslighet. Det som ska göra allt det med huden är niacinamide och aprikosolja. Niacinamid är en klassiker, aprilkosolja har jag inte läst så mycket om men lovar att komma med en uppdatering när jag läst mer.

Krämen absorberas snabbt och lämnar ingen blank yta. jag har testat att köra skoter och åka skidor med krämen och tycker att huden klarat sig bättre. Jag har inte fått några utslag av den och huden mår bra. Huden blir lugn och återfuktad.

50 ml Gilda Liljeblad Fortifying Barrier Cream kostar 499kr. Det är en kräm jag gärna köper igen till vintern.

När krämen är slut så ska burken till återvinningen och pumpen kan slängas. Jag har återanvänt locket till min Nourishing Cream som förvaring av smått som gärna skräpar ner eller rullar iväg.

Återbruk är ju bra för naturen och jag tycker det här är en smart förvaring.
2 svar på “Gilda Liljeblad Fortifying Barrier Cream”
    1. Tack Benjamin, den är helt klart en favorit! Önskar dig en underbar midsommar/ Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *