Green Balance Björnbärsfröolja är en vegansk, ekologisk och naturlig olja. Björnbärsfröolja har använts medicinskt i väldigt många år. Den är bra för att hålla åldrande hud fräsch men är även läkande egenskaper på skadad hud. Den vårdar inte bara alla hudar inklusive den känsligaste. Du kan använda oljan till hårbotten och hår också för att återställa elasticitet och glans i håret.

Om du är riktigt påläst kan du även använda den till att tillverka eget solskydd eftersom den har ett visst UV-skydd. Notera att solskydd är ett viktigt skydd och om du ska göra eget så ska du veta vad du gör annars rekommenderar jag hellre att du köper färdigt som ett proffs tillverkat.

Annons

Vad är då så unikt med just Green Balance Björnbärsfröolja? Framförallt är den ekologisk och kallpressad vilket ska göra det redan näringsrika bäret ännu mer effektivt. Vitaminerna den innehåller är A, C och E. Ni inbitna hudvårdsnördar ser nog fördelarna med dem. A-vitamin är ju vitaminet vi vill ha för en ung hud. C-vitamin ger lyster och jämnar ut hudtonen. E-vitamin gör huden mjuk och smidig. Bara det skulle räcka för att göra mig lycklig men du får även bra fettsyror och fytosteroler. Ellagitanniner lugnar utslag, rosacea och eksem samtidigt som de dödar akneframkallande bakterier.

Många är ju rädda för att oljor ska göra dem feta och jag tror att många testat barnolja och tyckt att det bara är kladdigt. Det här är en lätt olja som ska absorberas snabbt vilket gör att den passar för både feta och torra hudtyper.

Recension Flaskan är snygg och gjord i glas. Det går att köpa till pipett om man vill för en enklare dosering.

Det jag gillar mest med Green Balance är att de redogör tydligt för labbtester på sina produkter. Naturliga produkter har ju fått lite skamfilat rykte hos vissa genom att de inte har full koll på innehållet men Green Balance är noggranna med att innehållet stämmer med beskrivningen. Oljor upplevs ofta som ofarliga men fel använt kan du orsaka skada och du ska alltid vara påläst om innehållet i det du använder.

Doften är oväntat neutral. Nu är det en positiv egenskap eftersom många inte vill ha starka dofter. Björnbär har ju annars en relativt stark doft

Eftersom en av egenskaperna hos Björnbärsfröolja är att lindra eksem så har jag testat den även på min sambo som hade utslag på handlederna. Redan efter första appliceringen lade sig klådan och 2 dagar senare var utslagen inte lika röda och torra.

Självklart var jag för ivrig och hann behandla en gång innan jag tog bilden. Utslagen var rödare och torrare innan. Framförallt la klådan sig fort

I ansiktet känns huden genast mjukare och det stämmer att den absorberas snabbt.

Green Balance Björnbärsfröolja finns hos Green Balance från 129kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *