Masq+ Bubble & cleansing foam är ännu en bortglömd mask. Jag är hopplös på att lägga produkter i lådor och glömma bort att enda sättet att få effekt är att använda dem. De kommer inte ha effekt i en låda. De enda masker jag äger som lyckas med det är Miqura Butt mask och Sheetmasken för bröst, de får mig att le varje gång jag ser dem så de får vara kvar. Den här verkar ha varit med i en Glossybox.

Masken ska appliceras på rengjord hud. Klappa huden försiktigt tills den torkar, gnugga inte! Jag är hopplös på att gnugga så jag har gått över till att låta ansiktet lufttorka. Lägg på masken 5-15 minuter och massera försiktigt med skummet. Skölj sedan med ljummet vatten. Ni som vill skölja med varmt bör läsa Expertsamtal Christoper Genberg. Efter Masq+ Bubble & cleansing foam står det att du ska avsluta med ansiktskräm men jag ser inga problem med att även använda toner, serum och sen kräm.

Masken ska återfukta och mjukgöra samtidigt som den djuprengör. Efter ska du ha en fin lyster! Passformen är ok. Jag har provat både bättre och sämre.

Masq+ Bubble & cleansing foam finns hos Lyko för 69kr

Köpa igen? Nej, läs gärna mitt långa svar nedanför

Propylenglykol är en ingrediens som ifrågasätts rätt hårt i industrin. Glycerin finns det många som vill undvika. Bubblande produkter kan även innehålla pfas som ifrågasätts rätt hårt. Innehållet gör att jag hellre använder andra produkter. Sheetmask i allmänhet känns inte rätt för naturen och vi måste dra ner på engångsartiklar. Jag skäms att vara såhär kritisk men jag erkänner att jag inte har fullständig koll på farligheten men vet att det är ingredienser som ofta nämns som sånt du ska undvika. Jag är också medveten om att jag kan ha missat dessa ingredienser i någon produkt som jag tycker om men jag är bara människa. Det kan alltså även vara ofarligt men läs på innan du köper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *