Event Okategoriserade Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka

Expertsamtal Christoper Genberg

Sveriges Holistiska Hudvårdsveckas första Expertsamtal var med Christoper Genberg som inledde veckan med Andrea Endres. Hudvårdsindustrin omsätter miljarder och enligt honom har den till stor del skapat många av våra moderna hudproblem. Våra hårda rengöringar som dödar allt tar bort kroppens egna skydd. Exfolieringar skadar också vår hudbarriär. För att återställa skadorna som vi orsakar med vår hudvård använder vi masker, mister, serum och moistuisers.

  • Var mer i naturen
  • Sluta med löddrande rengöringar
  • Bada i sjö och hav var 3e dag
  • Ät fermenterad mat
  • Få huden i balans och sluta med hudvård
  • Vårda hudens sebum
  • 7% av vårt energiintag går till att producera sebum
  • Fyll på med goda bakterier
  • Tvätta ansiktet med kallt vatten eller ljummet max 33 grader
  • Duscha kallt till ljummet
Annons

Tecken på att huden är skadad är att man är känslig eller har hudproblem. Många löser det med stora mängder hudvård som ibland förvärrar problemen. En hud i balans behöver ingen hudvård så vi ska jobba på att få en mångfald av goda bakterier och ett sebum i balans. När vi tvättar bort våra goda bakterier och vårt sebum tar vi bort kroppens egna skydd och skapar fritt spelrum för patogener.

Jämför vår hud med en skog. När vi överanvänder hudvård så gör vi en självskötande skog till ett vetefält som är mottagligt för allt skadligt och som hela tiden måste skyddas. Sapienic har en mild makeup remover som inte ska skada huden när du t ex tvättar bort smink. Smink och Spf ska givetvis inte ligga kvar på huden.

Sebumet smälter över 34 grader och då sköljer vi bort en stor del av vårt skydd. Kallt vatten stänger in mikrober och härdar vårt sebum.

Annons

Egna tankar: Hudterapeuter rekommenderar sällan att vi mixar 700 syror och exfolierar dagligen. Om du hittar en som gör det bör du springa därifrån. På sociala medier ser jag helt galna råd som ges helt utan utbildning och utan kunskap om vilken hudtyp. Det finns till och med stående skämt om de som köper en mix av The Ordinarys produkter och frågar på sociala medier hur de ska användas.

Jag har hört rådet tvätta i ljummet till kallt vatten i evigheter men äntligen fått en bra förklaring till vad som händer när man tvättar varmt. De varma handdukarna som jag alltid älskat under ansiktsbehandling känns däremot tveksamt om man ska vårda sitt sebum. I fortsättningen blir det max 33 gradigt vatten.

Hudvårdsindustrin producerar det som efterfrågas och ett tag ville alla ha så starkt som det bara var möjligt. Vi kan inte klandra en hel industri som ger kunderna det som de vill ha. Som alltid handlar det om att hitta balans. Probiotika och barriärstärkande hudvård kommer starkt nu och jag hoppas det börjar komma mer och att vi influensers måste tänka igenom vad vi ger för råd. Av personlig erfarenhet kan jag säga att jag testar sjuka mängder hudvård och efter år av hudproblem så känner jag igen när huden kommer ur balans och försöker att inte gå över den gränsen. Samtidigt får ni komma ihåg att min Instagram och den här sidan bygger på att jag testar en massa produkter så du slipper och jag säger inte att mitt testande är sunt.

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!

Relaterade inlägg

Vårgarderob

Idag skiner solen och jag börjar längta till vår och sommar 🥰 Jag tycker om när man tar fram vårgarderoben och börjar planera för sommaren. Så passande då…

Vichy the Red lab

Inlägget innehåller annonslänkar till DOZ Apotek Vichy the Red lab var en kväll då vi fördjupade oss i hudvård. Vichy är ju ett märke som har mineraliserat källvatten…

NCP Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Parfym.se N.C.P Handcream Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood är en väldoftande och vårdande handkräm. Den är framtagen av Svenska…

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Ren Evercalm gentle cleansing milk

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk är en rengöring för känslig hud som ska lugna utan att irritera huden. Den ska minska rodnad, klåda och lugna huden. Huden ska bli lugn och mjuk samtidigt som den tar bort smink och smuts. Den är framförallt framtagen för känslig och stressad hud.

Empowered by Beauty 2023

Empowered by Beauty 2023 hölls på vackra Hotel at Six i Stockholm på Internationella kvinnodagen och biljettintäkterna gick till Dermaromes CSR-program DermaCare som är ett projekt som stöttar…

Pure Effect textile mist

Pure Effect textile mist är en uppfräschningsmist för textil med en aktiv bakteriekultur. Den stora flaskan är även lämplig för mattor och soffor. Har ni hört mig prata…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *