Oriflames nya labb
Oriflames nya labb

Oriflames grundades i Sverige 1967 och finns över hela världen. När Oriflames nya labb öppnades var vi några som hade förmånen att få se det. Det är det största hudvårdslabbet i centrala Stockholm och bara deras forskning och utveckling sysselsätter ca 100 personer runtom i världen. Rätt coolt att de forfarande har så stor koncentration till Sverige.

I framtagandet av en produkt finns det mycket att tänka på. Den ska tåla transport, hålla en viss tid och ha en doft och konsistens som kunden gillar. Utöver det så ska den fylla önskad funktion och inte orsaka utslag, allergiska reaktioner eller förstöra naturen. Hållbarhet är viktigt för Oriflame och de djurtestar inte.

Annons
Under rundvandringen var labbet igång och vi fick se lite av vad som sker där

För att ta fram ingredienser så har de ju labbet och där finns det speciella kylar för odling av hudceller som de testar på och även växter som testas och odlas i en steril miljö. Vad jag har i handen har jag inte en aning om.

Annons

Produkterna fanns snyggt uppradade längs en vägg. De har verkligen ett stort utbud och har lyckats bra med designen. Vi hade även intressanta diskussioner om hållbarhet, djurförsök och hållbara förpackningar.

En del i produktutvecklingen man ofta inte tänker på är förpackningen men de har en egen avdelning som tar fram rätt flaska/ burk till varje produkt och även tänker till vad det gäller återvinning. Förpackningen påverkar både hur vi upplever en produkt och hur länge en produkt håller.

Novage+ har jag tidigare testat och skrivit om och det är riktigt bra produkter. Serien har kompletterats med en ny variant av NovAge Facial cleansing oil som berikats med jättenattljusolja, mist med lactobacillus och glucan och fuktgivande droppar med hydroliserade rödalger. Jag ska försöka skriva mer om dem vid tillfälle.

Vi fick även göra en hudscanning som visar hur huden mår. Jag ska göra ett ilägg om min snart. Agnetas scan visade såklart bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *