Mellan regnet skiner solen även i år och många skyndar sig att pressa i solen. Vissa planerar hela semestern efter att de ska maxa soltimmarna fast vi bor i ett land där regn är sommarväder. Jag har själv varit en sådan som pressar från april och så långt det bara är möjligt in på hösten. Definitionen av en bra sommar var hur brun man var när semestern var över.

Annons

Med åren kommer rynkor och solskador som tack för hur oklok man varit. Mitt intresse för hudvård gör att jag ofta skäms över mina solskador men de är seriöst dyra att åtgärda och kräver att man aktar sig för solen. Nu har jag börjat ta tag i det och börjat i rätt ända. Det jag gör är:

  • Undviker solen 11-15
  • Använder minst spf 30
  • Äter allmänt bra kost
  • Är noggrann med hudvård
Annons

När sommaren är över kommer jag göra utjämnande behandlingar för att få bort lite av skadorna och det kommer nog krävas laser för de värsta. En rolig bieffekt jag märkt av att hålla mig till de här enkla råden är

  • Mer tid till annat, att pressa i solen tar tid
  • Bättre fysik för jag går på gymmet då solen är som starkast. Det är dessutom väldigt lite folk där en solig dag.
  • Mer pengar! Jag jobbar gärna soligaste timmarna och njuter av kvällssolen
  • Minskade pigmenteringar eftersom jag inte bygger på skadorna

Det mest chockerande jag upptäckte är hur stressad solen gjort mig förr. Jag ville alltid vara ute i solen så fort att den visade sig och om jag behövde vara inne kändes det som att jag missade något. Nu när jag inte solar på samma vis känns det sjukt hur jag stressat över lite färg som ändå bleknar fort. Det var extra skönt när vi var på Eriksgårdens fjällhotell spa och solen kikade fram. Vi låg i utomhuspoolen en stund och njöt men det var lika ok att gå in.

En stor viktig bonus är att genom att skydda mig mer så hoppas jag minska risken för hudcancer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *