Queen of Lapland Cloudberry Body mist

Queen of Lapland Cloudberry Body mist Norra Norrland är en body mist med ljuvlig doft från hjortron. Norra Norrland är ett företag baserat i Piteå så de har inte bara använt namnet Norrland utan är norrländskt på riktigt. Den har varit nominerad 2022 i kategorin bästa kroppsmist Beauty Oscar hos Skönhetsredatörerna och även varit med Stockholm Beauty Week Award. Som det mesta jag tycker om är den Cruelty free och gjord på noggrant utvalda råvaror. En bonus är att jag älskar hjortron och brukar plocka dem på hösten.

Det som skiljer Queen of Lapland Cloudberry Body mist från andra är att doften är framtagen genom att de fångat in doften från luften runt bäret och sedan isolerat den med en sorts upphettning i laboratorium. Resultatet analyseras sedan och återskapas i PCWs parfymlab i doftstaden Grasse i Frankrike. Grasse är flitigt använt av parfymhus som Jimmy Boyd Perfumista och Petite Senteur perfumed hand sanitizer gel.

Annons

Recension Flaskan är gedigen och väldigt snygg. Den är gjord i glas och är som en prydnad i badrummet.

Doften ligger kvar förvånansvärt länge. Jag trodde den skulle dunsta lika fort som misterna från Victorias Secret brukade göra. Ni som föll för trenden vet vad jag menar. Enligt mig ligger den här kvar på samma vis som en parfym så spraya lös med försiktighet om du inte vill kväva omgivningen. Dofter ska anas och inte anfalla omgivningen.

Om man på ett enkelt sätt ska beskriva doften så är det mer hjortronsylt än färska hjortron. Vissa tycker att den är alldeles för söt och jag kan delvis hålla med men den har dagar då den passar kanon! Den har sötma blandat med syrligheten från hjortron och är som att spraya in sig i hjortrondessert.

Queen of Lapland Cloudberry Body mist finns hos Norra Norrland för 395kr

Köpa igen? Jag köper extremt sällan om en doft men är nyfiken på Artic Raspberry

Queen of Lapland Cloudberry Body mist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *