Scratch Hand trail
Bild lånad från Scratch instagram

Scratch discovery hand trail var en upptäcktsfärd i handvård. Vi vårdar och pysslar med våra naglar men många glömmer bort att vårda händerna. Händerna är ju det som ramar in naglarna och vi använder även våra händer mycket när vi kommunicerar. Experter på kroppsspråk understryker ofta att vi har svårt att lita på någon som vi inte kan se händerna på. Jag gömmer gärna mina händer om de ser ovårdade ut fast jag är en människa som normalt sett pratar mycket med mina händer.

Annons

Scratch lanserade under Hud & kosmetikmässan 2022 en handrengöring, peeling och lotion som komplement till deras övriga sortiment. De är veganska och har naturliga ingredienser lika som deras föregångare. Vid varje produkt hade de lagt fram delar av innehållet.

Scratch discovery hand trail bestod av små stationer där vi fick testa varje produkt på en hand och låta den andra vara. Vi började med deras nya Hand & body wash med bland annat babassuolja och lavendel som var djupt återfuktande och doftade så härligt. Rengöringen följdes upp med deras nya Hand & body exfoliator som innehåller olivkärnor och mikropärlor från ricin. Frukt och mjölksyra exfolierar lite extra och självklart är den fullmatad med återfuktande ingredienser. Som avslutning fick vi testa deras Hand & body lotion.

Annons

För att se om produkterna fungerade så fick vi göra en mätning av fukt och rynkor i huden. Den behandlade handen hade betydligt bättre värden och även dagen efter tycker jag att den handen hade mer lyster och såg slätare ut.

Bild lånad från Scratch Instagram

Vill man maximera effekten av behandlingen kan man smörja ett extra lager med Scratch no dry hands moisturizer och en droppe Scratch nail food innan du målar naglarna.

Något jag uppskattade med nya serien var att den fungerar även för kroppen så du kan ta med kitet på resor och använda det till hand och kroppsvård på hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *