Inlägget innehåller reklamlänkar

Jag hade en stund då jag satt och slökollade på Youtube. Det var om såpan från en massa år sedan som hette The Swan. Vilken förfärlig programide. En människa som haft det jobbigt och inte tycker om sitt utseende får en massa ingrepp och ska bli lycklig och vacker. Tydligen ska man bli lycklig av att vara vacker. Självklart kan man få ökad självkänsla av känna sig snygg men hela programidén är sjuk. De flesta får tänderna omgjorda, brösten förstorade, näsan fixad och fettsugning sen ska de även följa ett visst kostupplägg och träna flera timmar ca 5-7 dagar i veckan. Allt det ska ske under 3 månader. Något som gör mig förvirrad är hur hårt de tränar efter vad som verkar vara en väldigt kort tid efter omfattande operation. En hade näsan i bandage och körde boxning. De första veckorna efter operation får man ju knappt röra sig och sen mjukt köra powerwalk och jobba sig upp. När du gör botox och fillers ska du också vara försiktig med träning så något verkar saknas i hur de klippt programmet. Det ger en otroligt skev bild av operationer och jag förstår att det finns de som tror att det är en quickfix

Om du har problem med lågt blodtryck så rekommenderar jag dig att se några avsnitt av The Svan! Du kommer bli riktigt arg och få se horribla klipp. En 23 åring som inte trivs med sig själv och vill bli opererad till en vacker tjej så hon kan älska sig själv…..

Bilden är bara vacker och har inget med texten att göra

Tyvärr blir man ofta bättre bemött orm man är vacker men jag tror inte att det är nyckeln till att bli lycklig. Dessutom kommer man osökt in på frågan, vad är vackert? I mina ögon kan lite krokiga tänder vara fina för de ger ett intressant utseende. Jag tror inte att man blir varken vackrare eller lyckligare bara för att man gör ett ingrepp.

Jag har sagt det förr och det tål att upprepas, jag har inget emot ingrepp så länge man själv väljer och trivs med det. Att tro att några problem kommer lösa sig med en operation är galenskap och många seriösa plastikkirurger är ytterst noggranna med att försöka fånga upp de som löser psykisk ohälsa med kirurgi. För de flesta så kommer en låg självkänsla vara kvar till man jobbar på orsaken och då brukar de yttre skavankerna inte framstå som så stora.

Tro för all del inte heller att jag är något naturbarn som inte gjort några ingrepp. Jag tycker det är kul och har en realistisk syn på vad man kan uppnå. Jag hade inga illusioner om att bli lång, vacker och supersmart när jag gjorde plasmalyft utan min önskan var lite piggare utseende och mer öga att applicera ögonskugga på. Det är inte det enda ingreppet jag gjort men jag försöker inte ändra mitt liv eller min personlighet med det jag gör. Jag vill snarare lyfta fram mig med mina ingrepp.