Under sommaren hoppas jag att vi alla lägger mindre tid på styling och mer tid på att njuta av livet. I sommar har jag badat massor och kanske inte riktigt packat min bästa hårvård på resor. Resultatet är torrt sommarhår som mest ser dött ut och går av för minsta lilla.

Annons

Lena på Friekosör frågade på Instagram hur vårt hår blir på sommaren så jag svarade ärligt att det blir torrt som hö och nästan ruttnar i hårbottnen. Det sista är en följd av att jag vill ha mitt eget hår och har slutat tunna ut det hela tiden. Det märkliga är att jag känner mig skrytig när jag påstår att mitt hår är tjockt men många frisörer har påtalat det och år av uttunning talar för att de kan ha rätt. Varför är det skryt att säga att man har tjockt hår och inte att säga att man har tjocka lår?

Tjockt lockigt hår kräver mycket fukt, i sommar har jag badat i havet och kanske inte tvättat bort saltvatten och alger på en gång. Jag har inte heller fönat håret och då behöver mitt hår många timmar på sig för att torka. Om jag inte sätter upp det tar nackhåret timmar på sig och kan lukta illa. Om lockarna blir torra ser hela håret ut som en svintotuss.

Annons

Nu har jag turen att ha blivit klippt av Lena så hon var snabb att komma med goda råd. Råden jag fick var så enkela att jag nästan skämdes över att jag inte ens tänkt på det själv. Mitt hår älskar Herb hub Ros & malva gojs och jag hade såklart inte packat med det på semestern för att spara plats i väskan. Yes, jag erkänner att jag är otroligt korkad ibland. Det hade absolut fungerat att bara ta med 2 solskydd istället för 3 men ibland prioriterar man som sagt lite fel.

Varje kväll har jag applicerat 1-2 pump i topparna och inåt. Det gör håret följsammare och friskare. Nu önskar jag att jag kunde säga att håret blev lent som silke och topparna såg välvårdade ut direkt men det är ingen mirakelkur även om Herb hub Ros & malva gojs är fantastiskt bra. Efter några dagar känns håret mycket bättre och inte lika skört. Det känns skillnad redan efter första appliceringen men effekten blir bättre för varje dag.

Annons

Skalpen har jag masserat med kammen och varit extra noggrann med att vädra i nacken. Kammen har jag i handväskan och luftar igenom lite nu och då under dagen.

Efter några dagar såg håret mycket friskare ut och hade även mer volym. Det känns friskare och har fått tillbaka både lockar och glans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *