Zinzino balance oil
Zinzino balance oil

Zinzino balance oil grapefrukt, citron & lime är en olja som ska återställa Omega 3:6 balansen i kroppen. Nu vet jag att min sida fokuserar primärt på hudvård och därför ska jag försöka att inte tjata så mycket om övriga kroppen även om de i allra största grad hör ihop. Utan en välfungerande kropp och hälsa är en vacker hud rätt oviktigt men det är min åsikt. Ibland verkar många tro att ytan är allt men alla har rätt att tycka vad de vill. För mig börjar en vacker hud inifrån med att leva sunt, äta bra och omge sig med bra personer sedan toppar man det med härlig hudvård.

Som alltid när vi pratar om kosttillskott så vill jag påminna om att inga tillskott ersätter en sund diet och livsstil utan ska ses som en liten extra boost.

Omega 6 finns det tyvärr gott om i maten vi äter och även om vi behöver det så blir det ofta för mycket. Det finner vi i bl a växtoljor. Omega 3 är lite mer komplicerat att få i sig eftersom det finns i helst vild fet fisk, nötter och vissa alger. Dessa uppgifter har jag hittat på Livsmedelsverkets hemsida eftersom jag gärna dubbelkollar hälsopåståenden och inte bara går på det leverantören säger. Nu finns det många inklusive kunniga forskare som hävdar att vi definitivt behöver mer Omega 3 än vad livsmedelsverket rekommenderar. Jag har tagit test som visar att jag trots en god diet och regelbunden träning ligger i obalans och därför tänker jag såklart testa.

Recension Jag har tidigare testat en liten flaska Zinzino balance oil så nu har jag även testat en större. Oöppnad kan den vara i rumstemperatur men öppnad ska den helst förvaras i kyl. Det ska inte vara någon fara att ha den några dagar i rumstemperatur så om jag ska resa häller jag över lite i en annan flaska eftersom kylmöjligheter kan vara begränsade på resande fot.

Nu är jag som ni kanske märkt lite känslig på smak och doft men den här går bra. Olja kan ju vara svårt att svälja men den här har en fräsch smak. Citrusfrukterna tar bort den feta känslan och lämnar en fräsch eftersmak i munnen. Många påstår att man även får en fiskdoftande andedräkt av fiskolja men jag har kollat med min omgivning och de är brutalt ärliga. Ingen fiskdoft.

Många Omega3 tillskott ger ökad blödning vilket är lite jobbigt om man går regelbundet på akupunktur eller liknande. Min fysioterapeut fick erfara hur jobbigt det kan bli när jag åt en annan sort. Det tog en bra stund att få stopp på blödningarna efter akupunkturnålarna. Det är just blödningen som gör att man ofta ska ta upphåll med Omega3 inför operationer och stickande behandlingar men jag har hört att man inte behöver ta uppehåll med den här. Skönt att slippa pausa för man äter ju tillskott för att man upplever ett behov. Jag har snart en stickande behandling inbokad och lita på att jag kommer uppdatera er med resultatet.

Det jag mest upplever är att jag tycker huden känns mjukare och det kan bero på polyfenolerna i oljan. Om det är placebo eller på riktigt men jag tycker att jag är piggare och även att vikten hoppar lite neråt eftersom jag är mindre sötsugen.

Zinzino balance oil finns att köpa online för 595kr och om du prenumererar kostar den 419kr

Köpa igen? Absolut! Jag har redan fler hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *