AK Extra Care Cleanser

Ni kan nog inte ha missat att jag gillar Akademikliniken. AK Akademikliniken Cure Extra Care cleanser är inget undantag. Det är en mild rengöring för oss med känslig hud. Att den är gjord för känslig hud innebär inte att den är mesig. Många produkter för känslig hud gör ju inte någon större effekt än att bara vara mild och göra ren huden. Den här skyddar hudens barriär och just barriären är otroligt viktig för en god hudhälsa.

Akademikliniken Cure Extra Care cleanser innehåller milda botaniska extrakt från bland annat havre, lakritsrot och vitt te som skyddar huden mot yttre påfrestningar. Pantenol (B5) och niacinamid säkerställer en god återfuktning. Den är så pass mild att man ska kunna använda den efter mer avancerade behandlingar. Huden känns mjuk och återfuktad efter tvätt. Jag brukar låta ansiktet självtorka lite innan jag sprayar Pure Berry Toner innan jag applicerar serum och kräm.

Det är en genomskinlig gele som enligt mig inte löddrar. Jag som får utslag av allt klarar den här och det känns som om huden blir riktigt ren fast den är mild. Den tar även bort makeup. Vattenfast mascara klarar den inte men lättare makeup försvinner på första tvätten. Lite tyngre make kräver remover. I instruktionerna rekommenderar de 2 pump men jag tycker ofta att 1 räcker. Den räcker alltså riktigt länge så bli inte skrämd av priset. Den lilla på bilden har räckt otroligt länge.

Det rekommenderas att köra med dubbelrengöring på kvällen. Detta är för att huden behöver vara riktigt ren på natten för att inte bli irriterad av makeup och gammal spf. Ofta har man ju nattprodukter som ska verka och det gör de bäst på en ren hud. Det bästa med rengöringen är att den återfuktar och lugnar.

Eleven.se har Akademikliniken Cure Extra Care cleanser i fullsize till ett riktigt bra pris nu. Den kostar 347kr istället för 495kr just nu.

Jag kommer absolut att köpa den här igen men just nu ska jag utmana mig själv att testa lite andra märken ett tag. Det här är en av mina favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *