Alphanova spf50+
Alphanova spf50+

Alphanova spf50+ är ett naturligt vattenresistent solskydd som även har en lätt färg för att fungera även som lättare makeup. På sommaren vill man ju inte täppa igen porerna med smink men vi har ju kanske inte alltid helt felfri hy så det här är en bra kompromiss. I recensionen har jag även lite andra tankar men det tar vi då. Hög spf är det säkraste och mest beprövade sättet att förebygga rynkor och under de senaste åren har det kommit riktigt bra solskydd. När jag var ung så var solskydden låga och gav en blank hinna och ville man ha högt skydd fick man köpa för barn och då fick man vit hinna. De tiderna är över och nu finns det solskydd för alla och de är riktigt trevliga. Du får inte bara ett solskydd utan även mer lyster och en jämnare hudton av den.

Annons

Den här har inte bara naturligt innehåll, alla ingredienser är biologiskt nedbrytbara vilket är toppen för naturen och även oss i förlängningen. Du skadar alltså inte vårt vatten eller natur med den

Självklart skyddar den mot både UVA och UVB så du får ett täckande skydd och den är certifierad Bio Cosmos. Mineralfiltret behöver ingen tid på sig att verka så du kan gå direkt ut i solen.

Men nu vet ni ju att jag inte bara nöjer mig med att skydda huden, den ska ju vårdas också. Alphanova spf50+ har ekologiska ingredienser utan parabener och annat. Aloe Vera är ju en klassisk ingrediens som vårdar huden. Jojojba och tamanuolja skyddar och återfuktar huden. För att inte irritera oss med känslig hud är den parfymfri.

Annons

Recension Jag gillar formatet på tuben. Den är tillräckligt snygg att få stå framme och går enkelt att slänga ned i handväskan för återapplicering.

När man gör en vanlig hudvårdsrutin så lägger den sig utanpå huden och blir lite för kladdig för mig. Det känns lite som att den inte absorberas alls. De dagar jag är riktigt lat och skippar serum och dagkräm innan fungerar den mycket bättre. Ett lätt serum fungerar men sen blir det för mycket för att den ska sitta fint.

Den lämnar ingen vit hinna alls och jag gillar att man kan applicera direkt innan man ska ut i solen ifall man nu skulle råka glömma solskydd någon gång.

Annons

Det stora problemet med färgat solskydd är att kunna ta generöst utan att se galen ut. För mycket är inte fint så jag känner mig inte helt säker på stranden en hel dag men när jag ska hålla mig mer i stan och inte utsätta mig för så mycket sol känns den ändå pålitlig. Med tanke på att den är färgad så får du vara lite försiktig runt ögonbrynen vid återapplicering.

Ecochic kammade många pluspoäng hos mig för att de påpekar det som är största problemet med solskydd. Självklart ska vi använda solskydd men vi bör ändå undvika solen och skydda kroppen under de starkaste timmarna mellan 11 och 15 och barn ska inte utsättas alls för direkt sol.

Alphanova spf50+ finns hos Ecochic för 219kr

Köpa igen? Jag återkommer i frågan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *