https://greenheads.se/products/alg-in-treatment?variant=39722514186375

Green Heads alg in Treatment är en naturlig behandling för alla hårtyper. Den är utan mycket som kan vara skadligt för människa och natur men jag lägger som vanligt mer fokus på vad den innehåller och vad den gör för nytta. Den ska detoxa och stärka både hår och skalp. Genom att den tillför aminosyror så bygger kuren upp håret och ger en känsla av fylligare hår. Eftersom den tar bort missfärgningar och beläggningar så kan håret upplevas som ljusare.

Behandlingen har vunnit Skönhetsredaktörernas Beauty Oscar 2022 för Årets bästa inpackning Jag upptäckte den på Organic Beauty Awards 2023 men har inte haft seriös möjlighet att testa den förrän nu. När jag testar en produkt så försöker jag undvika att blanda för mycket men nu är det äntligen dags.

Annons

Jag har ju redan nämnt att den inte innehåller silikoner, parabener, animaliska ingredienser, sulfater, gluten eller trädgårdstomtar men vad innehåller då Green Heads alg in Treatment? Doften kommer från lavendel som är lugnande för skalp och sinne. Aminosyrorna som ska bygga upp proteinerna i håret kommer från alger. Algerna ger även en härlig doft från hav vilket gör det här till en perfekt hemmaspaprodukt som doftsätter hela hemmet.

I påsen är det som du behöver men du får koka ihop kuren själv. 3,5 msk pulver ska blandas med 3-4dl vatten i en kastrull. Vill du ha tjock mask väljer du 3dl vilket jag gjorde. Låt det koka på låg värme i 15 minuter tills den blir geleig. Sila med ett finmaskigt durkslag och ställ in i kylen 30minuter. Under tiden kan du ta en dusch, tvätta håret och peela kroppen. Har du tid över så lyxa till det en härlig bodyoil. Helt enkelt ta vara på tiden och njut!

Applicera hela kuren i handdukstorkar hår på en gång i hela håret ändå ner till skalpen och förslut håret med en plastpåse och Green Heads hårhandduk turban. Låt det sitta i 20 min och om du vill kan du göra fotbad med BIOpH+ Footcare och kanske även en ansiktsmask. Skölj noga ur kuren och avsluta med balsam eller inpackning.

Annons
När mitt hår blir för torrt blir det rakt och spretar åt alla håll och hade jag varit smart hade jag tagit efterbilder men det glömde jag. Nu syntes det inte så enorm skillnad men håret kändes mjukare och friskare. Några dagar efter så kändes det ännu bättre och höll sig på plats finare.
https://greenheads.se/products/alg-in-treatment?variant=39722514186375

Turbanen är en favorit som jag använder ofta. Yes, det är gludfläckar på den efter Casmara luxury original algae peel-off mask som inte försvann i tvätten men närmast håret har jag en plastpåse och sedan turbanen för att kapsla in masken. Dagen till ära bjuder jag på en osminkad selfie med rufsiga bryn.

Recension Det kan kännas som mycket jobb att koka egen hårkur men det känns otroligt trevligt. Doften sprider sig och för tankarna till hav och lavendel

Mitt hår älskar den här produkten och blir mjukt. Det känns friskare och jag kommer använda det här fler gånger när håret inte är misshandlat, vilket det var nu efter ett misslyckat test.

Hårfärgen såg ljusare ut efter kuren och var lättare att hantera. Om någon vecka ska jag testa igen men mellan behandlingen kommer jag använda bra schampo och balsam.

Green Heads alg in Treatment finns hos Green Heads för 249kr

Köpa igen? Det kan jag absolut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *