Aveeno Dermexa

Inlägget innehåller annonslänkar till MEDS jag får en liten provision när du använder den och stöttar mitt arbete med att hitta bra produkter till dig.

Aveeno Dermexa är en kräm som ska mildra och motverka väldigt torr och kliande hud. Den ska även ge en synbart förbättring i hudens utseende på en vecka. Den ska även fungera för personer med eksem. Resultatet vid regelbunden användning ska vara en hälsosam och motståndskraftig hud.

Inte helt otippat är den doftfri och det känns rimligt med en produkt som är för känslig hud.

Den innehåller ett prebiotiskt trippelt havrekomplex och ceramider. Tillsammans ska de stärka hudens barriär och balansen i hudens mikrobiom.

Jag har även testat Aveeno Dermexa Daily emollient body wash och Aveeno Skin relief moisturising hand cream som är otroligt bra så jag har höga förväntningar på den.

Recension En tub som väger lite uppskattar jag alltid. Färgsättningen är jag inte helt såld på. Den ljusblå påminner om babyprodukter. I övrigt gillar jag den. Färgen är mild och man ser redan på utseendet att det är en mild produkt. Locket drar upp intrycket rejält. Jag älskar snäpplock ifall ni missat det.

Konsistensen är lite tjockare än en vanlig body lotion. Den lägger sig som ett sidentäcke över huden utan att bli klibbig. Huden känns lugn och återfuktad.

Igår hade jag klåda över hela kroppen. De värsta gångerna jag fått sådan klåda har jag fått äta allergimedicin och använt propylenglykol (tror jag det heter) och jag vet att den inte är optimal för hälsan men det är inte sömnbrist heller. Allergitabletter blir jag väldigt trött av så de undviker jag. När jag kom på att jag hade Aveeno Dermexa tyckte jag att det var smart att hårdtestat den innan jag gick lös på de andra lösningarna. Nu vet jag att det var lite väl optimistiskt att testa på redan irriterad, sönderkliad hud men vad kunde jag förlora? Döm om min förvåning när klådan la sig och huden vart mindre irriterad. Effekten var kvar när jag vaknade.

Aveeno Dermexa finns hos MEDS för 155kr

Köpa igen? Jag kommer alltid ha en tub hemma!

Aveeno Dermexa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *