Aveeno Dermexa Daily emollient body wash

Aveeno Dermexa Daily emollient body wash är en duschtvål för känslig hud. Den är tvålfri och ska även fungera för de med eksem. Jag har en känslig hud som ibland kan klia något vansinnigt så det här är verkligen en produkt som jag ser fram emot att testa. Huden ska bli ren, lugn och återfuktad.

Vad är då unikt med Aveeno Dermexa Daily emollient body wash? Den innehåller ett prebiotiskt havrekomplex och ceramider. Tillsammans ska de stärka hudens mikrobiom. Ceramider älskar jag i hudvård och nyttan med probiotika upptäcker allt fler. Ni som missat probiotika så är det näring till probiotikan och vi behöver en sund bakterieflora för att ha en fin hud som inte kliar.

Recension Färgen på flaskan matchar badrummet om man tar bort korken. Korken är det jag gillar minst med den. Den är lite svår att öppna med blöta fingrar och det lockar att köra in en nagel för att kunna öppna. Färgen på locket får mig att tänka på babyprodukter dessutom men nu får vi komma ihåg att det är insidan som räknas.

Doften är mild men har något som påminner om Karlssons klister. Jag har känt den i fler återfuktande produkter och varför jag tycker det påminner om lim kan vi ägna veckor åt att fundera på. Doften ligger inte kvar och är ändå trevlig.

Man ska massera upp ett skum i händerna innan man applicerar den på kroppen. Jag har glömt det någon gång och huden blir ren oavsett och huden känns verkligen lugnad efter duschen.

Första gången jag testade den hade jag små torrutslag på kroppen och de lugnade ner sig otroligt fort. När jag blir för torr/ irriterad brukar jag behöva receptbelagd spray men den har jag inte använt nu. Det är alltså en fantastisk duschkräm för oss med känslig hud. Jag kan tänka mig att den även är riktigt bra om man råkat bränna sig i solen men det tänker jag försöka låta bli att testa.

Aveeno Dermexa Daily emollient body wash finns hos MEDS för 169kr

Aveeno Dermexa Daily emollient body wash

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *