Igår testade jag något nytt! Gymmet ser jag som en nödvändighet i min ålder även om jag brukar skoja och säga att jag ägnar mig åt meditation med hantel.

Bionic är en form av EMS-träning. Bionic hade en bra beskrivning på sin hemsida så jag har kopierat den från dem:

”Träningsmetoden EMS kommer ursprungligen från rehab och fysioterapin och står för elektrisk muskelstimulans. Träningen sker med en funktionsväst och straps som förstärker de naturliga impulserna som kontraherar musklerna i kroppen. Därför utförs träningen enbart med kroppsvikt utan motstånd, är högintensiv men samtidigt skonsam mot kroppen och lederna.”

Låter ju enkelt men hur var det egentligen?

Annons

Bokningen var online och väldigt smidig, hemsidan är informativ och riktigt bra!

När jag kom dit så hälsade en trevlig tjej och jag varvade ner en stund eftersom jag som vanligt var lite för tidig. Fördelen med att vara tidig var att jag kunde passa på att kolla lite på hur ett pass gick till.

En stund innan passet började kom samma tjej fram och fyllde i hälsodeklaration och gick igenom metoden och alla andra frågor.

Träningskläder finns på plats och man kan genomföra passet barfota. Självklart hade jag glömt att måla om tånaglarna de senaste veckorna… Nästa gång kommer jag med nypedikyrerade fötter. Skyller på Coronakoma.

Det finns 4 omklädningsrum och där bytte jag om till träningskläderna. Extra skönt att kunna stänga med draperi till sitt rum och slippa dela med alla andra.

Ombytt och nervös gick jag in i träningssalen. Där fick man på sig en blöt väst. Låter vidrigt. Kändes hemskt men det går över fort. Jag hatar kyla tyvärr. De sa att västen är oftast det värsta med träningspasset. Man får hjälp med att sätta på sig elektroder eller vad det nu heter och de spänner åt allt som det ska sitta. Ett gott tips är att tänka på vad du har under. Alla kläder blir blöta….

Åtdragen och blöt så började passet. Låter kanske inte så trevligt och det var enligt mig värsta delen av passet. Som tur är blir man varm snabbt. När elektroderna kör igång så känns det som att få milda stötar. Har du testat TENS så känner du igen feelingen.

Hela passet har du en PT som berättar vad du ska göra, peppar och kollar att du gör rätt. Hon ändrar inställningar på maskinen och är helt enkelt toppen.

Annons

Lagom tills jag funderade om jag var dum i huvudet som frivilligt får stötar i blöta kläder så kändes det hur magmusklerna verkligen jobbade. Helt plötsligt vart träningen riktigt trevlig. Känslan när man verkligen kommer åt mellan skulderbladen och känner hur hela kroppshållningen blir rakare är helt underbar. Jag har aldrig testat effektivare squats! Det var då jag bad PTn öka styrkan.

När tanken slog mig att det kanske inte var så smart att öka intensiteten så meddelade PTn att det bara var 9 minuter kvar så jag släppte den idén. Hela passet är på 20 minuter så egentligen är ju 9 minuter bara lite mer än halvvägs men känns ju rätt kort.

Efter Bionic passet var det nedvarvning vatten och en genomgång. Jag passade på att fråga ut killen som tränade samtidigt som mig och han sa att efter 1a passet fick han sjuk träningsvärk. Tydligen är det vanligt och precis vad jag ville ha.

Idag är det dagen efter passet och det känns rejält i musklerna men jag kan i alla fall röra mig. Det känns som efter ett riktigt bra träningspass!

Imorgon sägs alltså värsta dagen vara och jag har såklart bokat in jobb på 3e våningen och begränsad tillgänglighet till hiss…..

Än så länge vill jag absolut testa Bionic fler gånger!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *