Inlägget innehåller annonslänkar till Lyko

Dyson Airwrap har funnits länge på min önskelista och när jag väl köpte en var jag så ivrig att testa att jag glömt att skriva om den. Det som skiljer den från många andra stylingverktyg är coanda tekniken. Jag har även skrivit mer om den här så den fördjupar vi oss inte i nu. Största skillnaden mot vanliga stylingverktyg är att den inte använder hög värme vilket är snällare för håret.

Jag har en äldre modell så vi börjar med att kolla på vad jag missar. Fönmunstycket är ändrat och har ett utslätningsverktyg som tidigare bara fanns på den separata fönen. När jag kollade runt på YouTube så upptäckte jag att de äldre har egentligen en utslätningsfunktion som jag inte vet om är helt officiell. Du kan ta en hårslinga och dra den genom öppningen. Håret blir inte lika slätt som med en platttång men blir utslätat.

Man kan välja kort eller lång Dyson Airwrap och har du över axellångt hår är en lång att föredra eftersom du får med mer hår utan att det lägger sig fel. Jag har kort eftersom mitt hår brukar hållas axellångt.

För att skapa lockar så har du en tunnare och en tjockare att välja på som följer med. Den tunnare ger mer lockar och den större mer vågor. Vill du har lockar som håller välj den tunna och lita på att tyngdlagen ser till att du inte behöver se ut som en prinsessa med korkskruvar. Ett gott råd för lockar som håller är att se till att använda coolshotfunktionen och låt lockarna sätta sig med nålar eller clips innan du sprayar och fixerar dem. Jag brukar låta håret kallna helt under tiden som jag sminkar mig och spraya håret innan jag tar ut clipsen. Ju längre tid du låter håret vila desto längre håller frisyren.

Den nyare modellen har bara en tjock och en tunnare barell för lockar och du ändrar riktning genom att vrida om den. De äldre har 4 olika barrels för lockar och den nya 2. För oss som är lite lata är ju nya smidigare men man överlever och på resor tar jag bara med extremt få tillbehör.

Soft smoothingborsten är den med färgade piggar och ska forma släta frisyrer. Min gissning är att det här är tillbehöret jag kommer använda minst. Jag har testat att borsta igenom håret med den när jag fönar.

Firm smootingborsten reder ut friss och gör håret slätare. Det här är något mitt hår behöver eftersom det vill spreta iväg åt alla håll.

Rundborsten ska ge samma resultat som frisören lyckas få till och den måste jag utforska mer innan jag har en ordentlig åsikt.

Recension Jag hoppar direkt på elefanten i rummet, priset är högt och är anledningen till att jag väntat med att köpa den. Remington Amaze Airstyler hade jag önskat att var en bra ersättare men den blir för varm och skadar mitt sköra hår. Mitt stora problem är att jag har lockiga tunna hårstrån i mängder och för mycket värme bränner sönder håret på nolltid.

Det som motiverade mig att köpa den var framförallt torktiden. Håret torkar betydligt snabbare än med något annat. Med tjockt hår tar torkning en evighet och jag saknar tålamod så jag brukar låta håret självtorka fast det varken blir snyggt eller är bra för håret. Om du kollar runt här på bloggen så går jag på många beautyevent och det är inte helt seriöst att dyka upp med frissigt och ostyrigt hår och snart kanske det ser ut som att jag orkat borsta håret.

Extra ironiskt är att jag köpte den för att spara tid men stylingen kräver tid för att hålla. Fördelen är att även en slarvig styling håller ganska länge så det är helt ok.

Som övriga världen så har jag problem med att Dyson Airwrap inte bevarar lockarna länge men det finns små hacks att ta till för att bevara dem. Jag har ju tidigare nämt de viktigaste aspekterna. Det som orsakar att inte lockarna håller är att du inte har extrem värme men det går att styla snyggt.

Rundborsten är tveklöst det tillbehör jag tycker fungerar sämst. Jag ser ingen skillnad mellan när jag använder det eller bara grovfönar. En riktig miss. Riktig rundborste och fön ger betydligt bättre resultat

Största skillnaden för mig är dagen efter styling. I vanliga fall så kan jag få till en frisyr som håller någon timme och sen är mitt hår lika ostyrigt som vanligt. Med airwrap så är håret mjukt dagen efter men har ändå kvar mycket mer form än vanligt och det utan att bli sönderbränt.

En annan skillnad jag märker är att mitt hår blivit starkare eftersom jag fönar/ stylar håret oftare istället för att låta det självtorka.

Dyson Airwrap finns hos Lyko för 6490kr

Köpa igen? Galet dyrt men jag älskar min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *