Elixir face formula
Elixir face formula

Elixir face formula är Elixir Niactil 4% i ny tappning. Att ändra receptet på en sådan klassiker är ett djärvt drag men inget är såpass bra att det inte kan bli bättre eller? Det bygger på klassikern men har mildare ingredienser men konceptet är samma. En gelkräm som stärker hudbarriären samtidigt som den jobbar på att sudda ut pigmenteringar, förstorade porer och bevara fukthalten i huden. Det är fortfarande en gel som passar för alla hudtyper.

En ärtstor klick morgon och kväll räcker för att du ska se effekt och många undrar vilket steg i rutinen den hör till och svaret jag fått från Elixir var att om du har torr till normal hud använder du den som serum men om din hud är åt fetare hållet så ska den användas som kräm och serum. Hur den används beror alltså på vilken hudtyp du har.

Stjärnan i Elixir face formula är inte utbytt och den mest aktiva ingrediensen är Niactil 4% som ska vara den halten som ger mest effekt utan att irritera huden.

Recension Som alltid börjar vi med utsidan. Designen är rätt lik föregångaren och känns väldigt unisex. Jag önskar att de hade passat på att ändra till pump eller snäpplock men skruvkorken är kvar. Det är ett litet bekymmer som till och med jag överlever för att komma åt insidan. Tuben har blivit smalare och högre.

Konsistensen är förändrad från Elixir Niactil 4% och den är fastare men det känns ändå som om den absorberas snabbare. Wow effekten jag upplevde första gången jag testade har falnat men nu är min hud i bättre skick än när jag började använda Elixirs produkter. Det är helt klart en wow-gel fortfarande och det finns en anledning till att jag köpt den om och om igenom åren. Huden slätas ut på nolltid och porerna ser felfria ut.

Doften är enligt mig neutral och i ansiktsprodukter vill jag gärna slippa starka dofter.

Elixir face formula finns hos Bangerhead från 375kr

Köpa igen? En produkt som funnits i mitt badrum nästan 10år kommer jag nog aldrig sluta köpa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *