Expertsamtal med Karin Björkegren Jones och Andrea Endres på Svergies Holistiska Hudvårdsvecka om hur du blir din egen healer. Karin Björkegren Jones är kvinnan som fick mig att börja med yoga och jag har mycket att tacka henne för. Hon är även bra på hälsa så det här var verkligen ett intressant samtal. Hon avslutade dag 1 och var så intressant att lyssna på.

Hon är journalist i grunden intresset för kvinnofrågor, hälsa och hudvård har hon alltid haft. Hon har gått Botanisk aromapedagogutbildning hos Lena Losciale och ekologisk hudvårdsterapeut. Efter att Karin fick bröstcancer växte hennes intresse. Hon märkte även hur vi blir berörda och hur vi berör oss själva påverkar oss och vår uppfattning om oss själva. Om man tar på sig själv med kärlek så är det som en form av healing.

Annons

Vi måste våga ta plats och tycka om oss själva. Om vi tycker att vi är fina och tycker om oss själva betyder inte att vi tycker mindre om någon annan.

Lymftsystemet är viktigt för vår hälsa och hon är lymfterapeut. Även det behöver ju mjuk beröring och håller oss friska. Många kvinnor som opererar in implantat glömmer också att röra dem. Om du tar på dem så blir även de mjuka och fina.

Hennes lymfödem gjorde att hon blivit mer noggrann med att röra sig och massera. Kom även ihåg att ge dig pauser i vardagen och gå av bussen tidigare och andra enkla tricks för att få en liten stunds lugn och ro. Redan 2014 skrev hon i sin bok om ansiktsyoga och det gäller fortfarande. Krångla inte till det med en massa redskap eller skyll på pengar, dina händer och en växtolja räcker bra för att kunna skapa en skön egenvårdsritual.

De kom även in på ungdomshetsen. Vi vill åldras och ska sluta jaga att se evigt ung ut. Allt du gör får en biverkan. Även kvinnors situation med skönhetsideal diskuterades. Vi måste låta även äldre ta plats och synas och ta del av deras kunskap. Att bara förlita sig på skönhet är ju inte hållbart. Tänk igenom vilka förebilder du har? Vill du hela tiden bli yngre eller klokare?

De halkade även in på ett ämne som intresserar mig mycket. I synnerhet kvinnor slarvar ofta med pension och placeringar vilket inte är bra för ålderdomen och det inre lugnet. Se alltid till att ha lite sparat! Även hur uppdelat vårt samhälle är med att vi skiljer så hårt på familj, jobb och annat och ibland kanske vi mår bättre av att hjälpa lite över gränserna. Även hur dofter påverkar oss diskuterades och hur vi kan styra våra känslor med dofter. Att man kan smärtlindra via dofter kan jag inte annat än hålla med om. Tänk även på hur naturen påverkas av allt vi gör.

Summering! Älska dig och ta på dig själv.

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *