abriela Lexmyr Lindström

Dag 5 inleddes med expertsamtal mellan Gabriela Lexmyr Lindström och Andrea Endres under Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka handlade om Inre och yttre hudvård för alla: råd vid rosacea, perioral dermatit och akne. Gabriela har en otrolig mängd med utbildningar i ryggen och driver även salongen Turkos.

Hon hjälper sina kunder att tolka sina kroppar. Det går även att boka onlineanalyser om man inte kan åka till henne. I jakten efter att få ordning på sin hud så misshandlar många sin hud. Genom att analysera hudproblemen kan de se många andra problem i kroppen och komma med helhetsråd.

Annons

De har integrerade behandlingar som består av samtal och behandling. Behandlingarna är lymfdränage, ansiktsbehandling, inre och yttre hudvård, koll av födoämnesintoleranser och hormoner och mycket mer.

Rengöring vill hon att man bara gör på kvällen och med så ren hudvård som möjligt. Hudtyper finns det ju lite olika och vi har ofta en genetisk känslighet. Om inte lymfan fungerar så har man ofta hudproblem så den är superviktig. De kollar nyckelbenen och sedan armhålan. Extra intressant var att även det parasympatiska nervsystemet kan fungera bättre om lymfsystemet är i balans.

Torr, känslig hud kan vara tecken på begynnande problem. Varma duschar är döden för huden. Prova att olja in ansikte och kropp innan du duschar om du måste duscha varmt. Att vi tvättar vårt ansikte för ofta och för hårt kan rubba balansen i huden rejält. Har vi brist på enzymer och saltsyra behöver vi rätta till det. Se även hur omgivande miljö är.

Annons

Applicera hudvård i lymfans riktning och tvätta alltid bakom öronen. Invärtes kan du jobba på en torr hy med att äta rätt. Förstoppning brukar vara tecken på saltsyra, lös mage visar enzymbrist. En lös mjuk hud ska man sikta på.

Rosacea som ökar enormt och ofta drabbar det dem med tunn hud. De har ofta även problem med tarmar och urinvägar. Det bästa med dem är att om man tar bort det som triggar brukar alla de problemen lösa sig. Det är viktigt att även kolla koppar och zinkvärdena eftersom de är viktiga för att hålla nere svullnaden. Andingen är också viktig att tänka på. Har man gått med problemen länge brukar man kunna bli intolerant mot många livsmedel. Som ni ser är det bra att kolla på grundorsakerna och ta problemen på allvar

Perorial dermatit diagnostiseras av läkare och är ofta utslag runt mun och ögon och ofta ökad kärlbildning. Det startar ofta med kortison eller andra triggers. Örter på in och utsida kan mildra problemen. Maskros är en klassiker.

Akne är som diabetes på huden. Många förenklar problemet med att bara kolla på kosten men även sömn och stress är viktigt att ska fungera. Självklart påverkar sebum och kerationisering men vår livsstil är den största faktorn. Bara att kalla akne för oren hy leder till stora problem eftersom många då går lös med hårda rengöringar och peelingar för att få ”huden att bete sig”. Lymfsystemet är viktigt att ha i balans för att komma åt problemet men även bra hudvård. En mild rengöring följt av en anpassad hudvård, rätt vitaminer och reducera stress. Hemligheten i lymfdränage är att vara mjuk. Byt örngott och handduk lite oftare. Tvätta dem i snälla tvättmedel och inget sköljmedel. En mask kan göra skillnad. En snäll foundation kan vara skönt för vissa att täcka över utslagen med.

Tänk på att även applicera makeup i lymfans riktning. Kom ihåg att rengöra redskapen regelbundet. Även penslar och svampar behöver rengöras med en bra rengöring.

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *