Gunilla Brunell

Expertsamtal Gunilla Brunell Wise och Andrea Endres på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka. Wise är ett märke jag älskar och även håller på att inleda samarbete med. Det här blir alltså lite svårt att hålla sig till ämnet och inte sväva iväg eller lägga till en massa.

Gunilla kommer från flera generationer av kvinnor med botaniska kunskaper. Hon startade Wise 1998 så hon har även genuina produktkunskaper.

Mineraloljor kan skada mikrobiomet i huden och när hon gick utbildning i massage på Axelssons ifrågasatte hon hur de påverkade huden. När de analyserade ingredienserna så tog Gunilla fram en massageolja i samarbete med Lena Losciales som de sedan använde i 20 år på Axelssons.

Färgerna har varierat från röd, grön och nu är de vackert vita med svart och guld. Inga produkter innehåller tensider, mineraloljor eller syntetdofter. Alla är botaniska! Visionen var att all hudvård skulle vara ekologisk 2007 i badrummet. De hade redan då ekologiska naturliga produkter men utvecklingen går ju mot att alla kräver naturligt och ekologiskt. Att certifiera kostar idag väldigt mycket men de använder ekologiska råvaror i sina produkter.

Annons

Plasten i förpackningarna blir vattenånga om den förbränns men i första hand ska den källsorteras som plast och återvinnas. Ansiktsvatten går inte att ha i airless men resten av deras produkter är airless vilket gör att de inte behöver ha så mycket konserveringsmedel i men de har ett doftämne med konserverande egenskaper i. Konserveringsmedel är ett lagkrav på produkter i Sverige men de har alltså även där en icke irriterande ingrediens med naturligt ursprung.

Hennes helhetstänk värmer mig. Nu håller de på att ta bort mandelolja eftersom den är så resursförbrukande för jorden att ta fram. De gör också väldigt dryga produkter för att det inte ska gå åt så mycket. Hon håller gärna ner antalet produkter som märket tar fram för att inte uppmuntra till onödig konsumtion.

Vad vi äter och hur det odlas är väldigt viktigt. Växtbaserad kost är bra!

Produkterna innehåller goda fettsyror, vitaminer och annat som gynnar hudens mikrobiom. De eteriska oljorna är naturliga och har även genomtänka funktioner med sin doft. Hon tog även upp larmen om eteriska oljor som även jag fallit för och fel använda är de givetvis farliga eftersom de är så potenta. På 23år har hon fått en enda retur från de som säger att de inte tål eteriska oljor.

Stressen är skadlig och vi måste ha ett helhetstänk med vår hud. Nu är känslig hud på väg att bli vår vanligaste hudtyp och jag kan intyga att min hud klarar alla deras produkter och jag har testat många av dem. Vi förstör ju lätt vår hud med våra syror och hårda peelingar som skalar sönder huden. Med deras produkter behöver man inte skrubba och förstöra huden utan du bygger upp mikrobiomet och hudbarriären.

Under Q&A passade jag på att fråga om min favorit Magic Drops! En droppe räcker till ansikte, hals och dekolletage. De pratade om klimatmålen och de hoppas jag vi alla jobbar mot https://www.globalamalen.se/om-globala-malen/ Antiage är något jag vet att Gunilla vill ta bort men marknaden efterfrågar det. Hennes produkter är proage. Läs gärna mer på Wise Organic Skincare Face Cream Anti Age neroli. Deras produkter stöttar huden och jobbar inte emot den. Hennes 3 korta råd är så bra! Sammanfattas med ”Inga fossila bränslen på huden”

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här! Även fina rabatter på Wise för de med biljett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *