Ibero Bambu Hårborste är en hårborste med vildsvinsborst som ska ge håret glans utan att slita på det. Jag fyndade min på Green Beauty Day och har varit nyfiken på en sån ett bra tag.

Vildsvinsborsten kommer från djur som varit avsedda för föda så de har inte dött enbart för att bli en hårborste. Det ska ge glans genom att sprida ut hårets egna oljor och göra håret starkare. Handtaget är gjort av bambu och utredningspiggarna av nylon. Den sägs vara naturlig men jag vet inte hur man framställer nylon på naturlig väg så jag vill gärna veta mer om hur de tänker med det påståendet.

Annons

När du tvättar din borste ska du inte lägga den i blöt och låta den torka med piggarna nedåt för att den ska hålla så länge som möjligt.

Recension Handtaget känns skönt i handen, man får ett stadigt grepp och det har inga vassa kanter som kan kännas obekväma.

Utredningspiggarna påminner om Ikoo Metallic Oyster Pocket Hair Brush och liknande utredningsborstar och mitt hår behöver alltid finborstas efter att jag använt en sån för att se bra ut. Nu är mitt hår nästan omöjligt att reda ut utan utredningsborste så håret tar alldeles för mycket plats i min resväska eftersom jag måste ha med mig två. Jag har dessutom inte en vanlig borste som jag tycker att slätar ut håret tillräckligt så den här har faktiskt en viktig funktion för mig.

Annons

Svinborsten gör håret naturligt glansigare och slätare. Generellt så ser håret verkligen hälsosammare ut när jag borstar med den motför när jag bara använder utredningsborste. Första gångerna ser man inte så mycket skillnad men med tiden så blir det verkligen skillnad.

Jag har börjat massera håret med Herb Hub massageborste på kvällen och använder den här med samma teknik på morgonen och mitt hår mår verkligen toppen av det. Jag tycker också att det håller sig trasselfritt längre. Den här är så bra att jag börjar fundera om den ska få flytta in i handväskan men den är lite för stor.

Ibero Bambu Hårborste finns hos Skogsro Spa för 199kr

Köpa igen? Jag köper sällan exakt samma borste två gånger men den här är köpvärd. Jag är fortfarande nyfiken på att jämföra den med Mason Pearson men prislappen känns lite hög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *