Infuzion

Infuzion är en unik nålfri behandling som dessutom går otroligt fort. Linné Hudklinik är en av mina favoriter eftersom de tar in de senaste och bästa behandlingarna. Under Stockholm Beauty Week 10år var de på plats med Infuzion.

Bild lånad från Instagram

En behandling tar 20 minuter men avsätt ca 30 för att inte behöva stressa. Hudvård är ju även en form av egenvård och för att få maximal effekt ska du inte stressa igenom behandlingen. Behandlingen är en skinbooster/ mesoterapi där du slussar in 5 ml hyaluronsyra helt utan nålar men ändå når ända ner i dermis. De resultat som du kan vänta dig är en jämnare hudton och minskade rynkor. Du får även mindre ringar under ögonen och en fastare, mer elastisk hud.

Annons

Många är rädda för att göra djupa behandlingar för att de i första hand är rädda för nålar men även att de inte har tiden att gå runt med svullnad och blåmärken. Infuzion inkluderar inga nålar och ger varken svullnad eller blåmärken. En vanlig skinbooster ger både blåmärken och svullnad innan du ser resultat. Med Infuzion får du resultat direkt och sen ökar effekten under ett tag. Bäst effekt får du om du gör en kur på 3 behandlingar med en vecka mellan varje behandling och då håller resultatet ca 3-6 månader men med regelbundet underhåll så kan du njuta länge av resultatet.

Hur får de då in 5ml hyaluronsyra ända ner till dermis? Det brukar krävas injektioner men med hjälp av en kula laddad med ström rullas den ner via hårfollikeln och svettkörtlarna. Huden får mer lyster och små rynkor fylls ut. Huden matas med både fukt och näring vilket ska stimulera kollagen och elastin som behövs för en elastisk fin hud.  Hudtonen jämnas också ut vilket brukar vara välkommet med åren.

Bilderna visar hur hyaluronsyran går ner med olika tekniker.

Fillers
Skinbooster
Infuzion
Infuzion
Annons

Om ni inte redan gissat det så har jag såklart testat en behandling för att se om det verkligen är så bra som det låter. Som alla behandlingar inleds den med rengöring. Man ligger skönt nedbäddad i behandlingsbädden och jag erkänner att pistolen med rullen ser lite skräckinjagande ut och jag beredd på att det skulle göra lite ont. Vi har väl alla hört om smärtfria behandlingar som ändå gör ont och jag är ju alltid skeptisk till sånt som låter för bra för att vara sant. Injicera 5ml fillers har jag inte testat men mindre mängder gör ont, ger blåmärken och tar tid.

Man får hålla i en stav under behandlingen och den ska jorda har jag för mig. Julia rullade med pistolen över ansiktet och det var lika skönt som en Gua sha behandling. Om du använt Australian Bodycare Spot Stick eller liknande så har du känslan man får under behandlingen. För vissa kan det sticka lite och någon enstaka gång stack det pyttelite. Jag fick en lätt metallisk smak i munnen ibland. Behandlingen avslutas med en härlig vitaminbomb som masseras in i ansiktet och sen är man klar.

Annons

Huden blir absolut jämnare och mer plumpad. Min tankerynka är väldigt djup men till och med den var mindre djup direkt efter behandlingen och har fortsatt att minska i djup under dagarna efter. Nu har jag en väldigt känslig hud och jag blev lite röd men absolut inte jätteröd. Jag gick resten av dagen på mässa utan smink och kände mig ändå fräsch.

Otroligt trött på bilden men kolla på lystern någon timme efter behandlingen och även bristen på blåmärken. Inget smink på bilden och som vanligt inga filter.

Infuzion kan bland annat göras hos Linne Hudklinik och en behandling kostar ca 2450kr

Göra igen? Om jag hade möjlighet hade jag kunnat göra den här behandlingen varje vecka. Den är skön och ger otroliga resultat! Jag är väldigt nyfiken på en kur

Infuzion

2 svar på “Infuzion”
    1. Det är verkligen en underbar behandling 💕 Ni hittar verkligen de bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *