IS Clinical Active peel system

IS Clinical Active peel system är ett system som ska ge en jämnare hudton och struktur. Den ska också återfukta och ge en jämnare hy! Den passar bäst för mogen hud som börjar visa ålderstecken. Det här är alltså en tvåstegspeeling som polerar huden samtidigt som den återfuktar, föryngrar och skyddar. Den kan ha en kylande och stickande känsla efter applicering.

Steg 1 i IS Clinical Active peel system exfolierar med syror och botaniska extrakt. 8% sockerrörsextrakt är en peelande ingrediens. 6% fruktsyreextrakt ökar peelingeffekten och minskar fina linjer samtidigt som den hjälper andra ingredienser att penetrera djupt. Trollhassel är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper som även lugnar. Salicylsyra löser upp i porerna och rengör på djupet. Aloe vera främjar sårläkning och har antimikrobioella egenskaper.

Steg 2 föryngrar med exremozymeteknik, kopparpeptid, botaniska och lugnande ingredienser. Kopparpeptider har visat sig stimulera hudens fibroblaster. Extremosymes är utveckat av IS Clinical och har visat sig reparera DNA-komponenter och ömtåliga proteiner. Glykol från sockerrör tillför fukt och bakterieskydd.

De rekommenderar att man använder den varannan dag på kvällen. Steg 1 appliceras i 3 minuter på rengjord hud. Skölj inte av utan fortsätt med steg 2 som också ska vara kvar över natten.

Recension Det är ett resevänligt format. Servetterna med produkt drar ner om man vill tänka miljövänligt men det här ska användas som en kort kur. Nu har jag bara två prover så någon längre analys är svårt att göra. För att ge dem en så ärlig chans som möjligt så rengjorde jag huden innan med IS Clinical cleansing complex

Steg 1 skojar de inte med att isar. Det kyler och känns. Doften påminner om Jenka och känslan är som när man drar ett rejält lager mentol på huden.

Steg 2 är betydligt angenämare och huden ser fräschare ut direkt.

Man får en fin lyster och ser ut som när man varit på salong och gjort en quick fix. Jag skulle vilja smörja med en fetare kräm efter men jag hittar inget där det står att man ska göra det. Steg 2 ska ju återfukta och göra huden vacker. Som vanligt efter exfoliering ska spf användas efter men eftersom jag gör behandlingen på kvällen får det vänta tills dagen efter.

Det står att man kan använda dem varannan dag men jag har lite för känslig hy för det tror jag kommer vila huden lite längre mellan.

IS Clinical Active peel system 15 pack finns hos Hudoteket för 1072kr

Köpa igen? Svårt att säga än

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *