All botox gör dig inte vacker. Migränbotox har motsatt effekt på mig. Alla rynkor är kvar men huvudvärken försvinner! Får jag välja så behåller jag hellre rynkorna än migränen. För mig var det som att få ett nytt liv när jag började.

Det jag tycker är jobbigast är dagarna efter sprutorna. Min panna brukar ramla ner så jag ser ut som en neandertalare. Som sagt, inte så vackert. Eftersom jag gör behandlingen via Landstinget så har jag gjort behandlingen precis som den ska sättas. Jag har störst problem från nacken så idag gjorde vi lite annorlunda och lät bli pannan. Det känns ytligt att ändra men jag hoppas ändå att det går bra utan de sticken. Neandertalarpannan gör att många uppfattar mig som sur och bara att se mig i spegeln gör mig trött. Jag håller tummarna nu för att jag klarar mig utan för det går inte att komplettera förrän om 3 månader.

Annons

Jag är inte proffs i frågan men läs noga innan du ens försöker få migränbotox via landstinget FASS har bra information. Det här är inte en bra lösning om du har huvudvärk nu och då. Ska du göra behandlingen privat så var noggrann med att kolla upp så den du går till har utbildning och gedigen kunskap.

Min hängande panna är en rätt ok biverkan. Sätts sprutan på fel djup eller plats kan du få problem att hålla uppe huvudet och effekten avtar sakta. Räkna med att effekten sitter i 3-6 månader och det är inte kul att ha ett skevt ansikte för att man vill spara någon hundralapp. Hos neurologen behöver man inte oroa sig över att kolla utbildning men man får tänka på att de sätter strikt efter ett schema för funktion. Att vi ändrade idag var under mitt ansvar och då har jag gjort behandlingen flera gånger annars hade de nog inte gått med på att ändra lite och det tycker jag egentligen är bra. Landstinget ska inte bekosta skönhetsingrepp. Min behandling sitter mest i håret, nacken och axlarna och gör inget alls för utseendet om man inte räknar pannan då. Min frisör skulle säkerligen få rysningar vid tanken att försöka sätta en spruta i hårbotten på mig.

Läs gärna mer på Huvudvärksförbundet

Jag är knappast ensam om att vara rädd för att göra fel efter en behandling. Råden och myterna är många. Jag har försökt sätta ihop de viktigaste som jag hittat på olika ställen. Ha inte mina råd som ensam källa utan se snarare listan som ledtrådar på sånt du bör kolla upp.

Alkohol – ökar risken för blödning och i stora mängder minskar omdömet

Omega 3 – ökar risken för blödning

Bastu/ varma bad- varje nålstick ger ett sår som kan bli infekterat. Värme ökar bakteriemängden. Undvik varma duschar första dygnet, tvätta håret innan behandling. Undvik bastu/ bad en vecka.

Syror – syrapeelingar är härliga men ska generellt undvikas 3 dygn efter

Massage – ska undvikas 3 dygn, om du gjort i håret gäller det nog även skalpborstar

Brun utan sol – undvik första 2 dygnen min gissning är att du kan få djupare färg där sprutan satts.

Anstränga ansiktsmuskler – undvik en vecka, verkar gälla all träning men jag har också hört att det vikigaste är att inte bli svettig eller anstränga ansiktet/ området man behandlat. Jag brukar vila första dygnet och sedan köra ett milt benpass.

Pilla man ska aldrig röra ansiktet med smutsiga fingrar och absolut inte efter behandling

Sol och solarium – en vecka ska man undvika extra mycket, generellt ska man vara försiktig med sol jämt.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *