Patrice Mulato

Patrice Mulato är ett franskt hårvårdsmärke med hållbara, naturliga och veganska råvaror. De var med på Fransk pressfrukost under Stockholm Beauty Week 2022 och när jag träffade dem senare i deras monter fick jag ett sample av deras pigment som man kan använda hemma som en toning.

Annons

Att färga håret kan vara en otrolig belastning på både hår och miljö. De satsar på det gamla vanliga utan parabener, trädgårdstomtar och silikoner. Behöver nog inte ens nämna att det är veganskt och crueltyfritt för det börjar jag nästan se som standard. Det finns inte anledning att köpa något som djur plågas för och veganska produkter är ju nästan allt som inte innehåller bivax. Över till det intressanta, vad innehåller Patrice Mulato? Sheasmör som ni säkert känner till det mesta om redan. Ekologisk solros ska ge UV-skydd och vitamin E & F. Betakaroten är rikt på vitamin A-E. Björnbär och körsbärsextrakt tyckte jag var spännande ingredienser. Tillsammans ska de ge gyllene, kopparskimrande slingor.

För bäst effekt ska det användas 1-2 gånger per vecka i nytvättat hår. Jag dansade av lycka när jag såg att ”färgen” ska sitta i 2-3minuter innan man sköljer noga och applicerar balsam. När man har noll tålamod är det en ganska lagom tid. Jag brukar passa på att raka benen eller exfoliera kroppen när den verkar.

Annons

Recension Den ger mer lyster än färg. Nu har jag koppriga nyanser i mitt hår och de framhävs lite utan att bli för påtagliga. Lystern har ett djup som jag tycker om.

Mitt hår är normalt väldigt torrt och när jag använder toningen så får håret en udda textur. Det känns torrt men har lyster och efter 2-3 dagar blir det fetare än det brukar. När jag använde shampot och toningen tillsammans vart effekten förstärkt. När jag använde toningen med Re born Color save shampoo tyckte jag håret kändes fräschare. Jag kommer även att testa med andra kombinationer så långt jag kan i jakt på mjukt formbart hår med lyster.

Annons

När jag besökte min frisör så hade hon inga klagomål och hon känner mitt hår och skulle sagt till om det inte verkade må bra men när hon stylade det igår behövde det inte ens klippas.

Patrice Mulato har ingen återförsäljare än i Sverige men kontakta mig om du har salong och vill ta in dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *