Polska ambassaden Natural beauty Poland
Polska ambassaden Natural beauty Poland

Beautyvärlden är stor och Polen har mycket innovativa och naturliga skönhetsprodukter. Polska ambassaden bjöd in till en eftermiddag då vi fick träffa några utvalda märken och höra om allt från ingredienser, produktion och miljötänk. Natural Beauty Poland är en samling polska företag inom beauty som fokuserar på naturliga produkter.

Polska ambassaden Natural beauty Poland
Teamet bakom evenert på Polska ambassaden med projektnamnet Natural beauty Poland
4 Starling hade väldoftande och härliga produkter. Deras deo fångade mitt intresse rejält och ändrade min åsikt om deo som man smörjer in med fingrarna.
Den här rustningen har en intressant historia. Fjädrarna skapade ett otäckt ljud när de kom ridandes och skrämde ofta motståndarna. Tänk att något så lätt som en fjäder kan göra så stort intryck.
Jakob Kultyla på Ava Cosmetics Laboratory visade delar av deras utbud. De har totalt ca 400 produkter i sitt utbud och jobbar med naturliga och certifierade produkter.
Studio Green gjorde djupgående hudanalyser och kom med kloka råd på hud man kan åtgära kommande problem.
I denna vackra sal var utställarna samlade. Alla med gemensamma nämnaren polskt ursprung och fokus på naturliga ingredienser samtidigt som de genomgått samma tester som andra produkter
Hagi är ett familjeföretag som skapats av en mor och hennes två döttrar med hänsyn till naturen. Märket finns i Sverige och jag tror att det kommer öka.
Joanna Lutkiewicz på Hocus Pokus förklarade hur produkterna kom till och tanken bakom. De är så milda att de även vårdar tatueringar.
Kiréskin är en fusion mellan Japan och Polen med respekt för naturen och vår hud. My Tran-Kudla var där och visade deras produkter
De bjöd även på lite gott att äta medans vi minglade och utbytte ideer.
Krayna har en snyggare design än jag lyckades fånga på bild. Magdalena Rosta berättade om deras minimalistiska filosofi och självklart även om deras miljöarbete.
Joanna Hofman, Polens ambassadör hälsade oss välkomna och pratade även om att vi kvinnor är starka och bra på att få saker att hända.
Mokann är ett märke jag testat tidigare och gillar. Anna Rutowksa Didiuk är en av delägarna och väldigt kunnig.
Nordic Beauty Bar har ett stort utbud med veganska och naturliga produkter. Julia Hûlpers hade med ett urval av deras polska produkter.
Stara Mydlarna är Polens ledande tillverkare av handgjord naturkosmetik med 22års erfarenhet.
Yope är ett märke som jag känner till sedan tidigare och tycker om, däremot visste jag inte att de var från Polen.

Nu är det lätt att fastna på hur härliga produkterna är. Många inom miljörörelsen tycker att vi måste sluta importera hudvård tvärs över hela jordklotet och Polen är ju verkligen nära Sverige. Av alla märken som jag presenterat så jobbar de alla med ekologiskt, naturligt och som stärker upp huden. Kvinnan som tog hand om oss under dagen är:

Aleksandra Gromnicka, Buisness Development Manager, Polish Investment & Trade Agency

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *