Powerlite IPL

Jag har äntligen testat Powerlite IPL för ansiktet. Powerlite är ett svenskt företag som funnits i över 20 år. Det var både den hudföryngrande delen och behandling mot pigmenteringar och kärl som jag gjorde.

Annons

Det är en behandling jag länge funderat på och i min ålder är ju alla behandlingar som stramar upp huden välkommen. Gamla synder när man solat solarium och slarvat med solskydd börjar också synas så vi passade på att gå på pigmenteringarna och några brustna blodkärl. En bonus är att även om du har rosacea kan du göra behandlingen och då ska rosacean lugna sig. Som de flesta vet går det ju inte att bota men allt som lindrar är ju positivt. Jag har inte det diagnosticerat men har ofta fått höra att jag har rosaceabenägen hy och bör vara försiktig.

Annons

Många tror att IPL gör ont men det känns mindre än en microneedling tycker jag när man gör hudföryngringen. Kärl och pigmenteringar känns lite mer men det går ju mer på djupet. Ju mer pigmenteringar och kärl du har desto mer känns det men den lilla smärtan går över fort.

Behandlingen avslutades med en mask från Masqs proffesionella serie och en kräm. Direkt efter har man inte ont men jag vart lite röd där vi gick på kärlen som hårdast. Pigmenteringarna såg ut som vanligt direkt efter men efter någon dag mörknar de för att sedan försvinna eller bli mindre.

Här syns min största pigmentsfläck.
Med tiden ska fläcken blekna, vad som hände med ljuset vet jag inte.

Idealet är att göra den här behandlingen 3-4 gånger som en kur om man vill ha maxat resultat men man ser verkligen skillnad efter en behandling också. Vill du bara ha glow hoppar du över kärl och pigmenteringar och njuter av golvet samtidigt som du ökar kollagenproduktionen i huden och får en fastare hy på sikt.

Första veckan ska du undvika sol och peelingar. Resten av livet är du försiktig med solen som du borde varit innan. Efter ca 14 dagar bör du se slutresultatet men kollagenet kan göra att du ser effekt även senare.

Inlägget kommer uppdateras löpande med resultatet

Hon som utförde behandlingen på mig hittar ni på Nord Clinic i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *