Pulpe de Vie shower gel peach

Pulpe de Vie shower gel peach är en skimrande duschgel med doft av persika som även är mjukgörande. Pulp de Vie är ett anti waste märke som tar tillvara på ful frukt som annars hade slängts. Det kan vara assymetriska äpplen och liknande så det är bra frukt men med skönhetsfel som gör att de inte när handeln. Innehållet med antioxidanter och liknande är lika högt oavsett utseende så du får fruktens kraft och mindre svinn med naturresurser.

Annons

Basen i Pulpe de Vie shower gel peach består av glycerin och Aloe Vera som mjukgör huden samtidigt som den blir ren. Ekologisk persika ger lyster. Sen blir tyvärr duschgelen lite mindre bra. Den innehåller naturlig Mica. Mica är en produkt som bör undvikas och lyfter problemet med naturligt/ kemiskt. Jag vill gärna köpa naturliga produkter om de inte skövlar naturresurser eller bryter mot mänskliga rättigheter. Mica går att ersätta med kemiskt framställt glitter som kommer från träd men det räknas ändå inte som naturligt. Givetvis kommer jag kolla upp mican i denna så den inte är framtagen utan kontroll. För att skona huden så är den helt tensidfri och det är ju positivt. Kom ihåg bara att tensidfritt ofta löddrar mindre men gör dig ändå ren.

Annons

Recension Plasttub med snäpplock gillar jag och den är lätt att öppna i duschen med blöta fingrar.

En del av mig känner att jag är för gammal för sånt här medan en annan del av mig dansar av lycka. Skimret är riktigt fint och doften är förvånansvärt fräsch. Man känner sig ren och huden blir inte torr. Tyvärr är allt som glimrar inte guld och i det här fallet var det mica. När jag kontaktade importören så verkar de ha landat i att ursprunget inte går att säkerställa så de håller på att ta fram en utan mica. Jag tycker det är klokt av dem att ändra innehållet och det finns ju gott om alternativ.

Pulpe de Vie shower gel peach finns hos Eco chic för 75kr

Köpa igen? Persika är en sommardoft som jag är kluven till men jag är lite nyfiken på övriga dofter som fikon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *