Jag äter aioli till det mesta. När man lärt sig tricket med att få den bra går det fort att göra. Kryddor och tillbehör går att ändra i det oändliga och jag tycker inte om mjölkfria créme fraîche. Den som jag gillat smaken bäst på är Oatlys men min mage klarar inte den. Aioli är en bra bas till grillsåser och jag kommer lägga in ett helt gäng med lata såser du kan göra.
Jag vispar gärna ihop en större sats när jag ändå tagit fram elvispen. Hur länge den håller vet jag inte riktigt men runt en vecka i lufttät burk brukar inte vara några problem.
Bilden kommer bytas mot en fräschare. Min gröna skål bryter färgen så aiolin ser grå ut. Den ska vara ljusgul och nästan vit.
Ingredienser
Instruktioner
- Häll upp pressad vitlök, ägggula, dijon, och vinäger i en skål
- Vispa i oljan i omgångar och var nog att all olja är vispad innan du fyller på med mer.
- Ha i lite vatten om aiolin är för tjock.
- Smaka av med citron och kryddor
Lämna ett svar