REN Evercalm Gentle Cleansing Milk
REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Kicks

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk är en rengöring för känslig hud som ska lugna utan att irritera huden. Den ska minska rodnad, klåda och lugna huden. Huden ska bli lugn och mjuk samtidigt som den tar bort smink och smuts. Den är framförallt framtagen för känslig och stressad hud.

Evercalm serien är för känslig hud och jobbar med bioaktiva ingredienser.

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk
REN Evercalm Gentle Cleansing Milk

Vad innehåller då REN Evercalm Gentle Cleansing Milk för spännande ingredienser? Fänkålsextrakt är en antioxidant som ska skydda huden mot föroreningar. E-vitamin både skyddar och ger näring. Omega 3 &6 är närande för huden och svartvinbärsolja är en bioaktiv ingrediens som jag kommer kolla närmare på vid tillfälle. Jag gissar att den är näringsrik och bra för huden. Tillsammans ska ingredienserna ge näring och förebygga känslighet.

Recension Min flaska är en 50ml sample och med pump! Jag älskar pump eftersom det är lätt att dosera lagom och kladdar minimalt, dessutom håller produkterna sig fräscha längre.

Doften var förvånansvärt örtig men fräsch. Många produkter för känslig hud brukar ju vara doftfria men jag älskar doft. Det känns ändå udda att de stoppar parfym i en produkt för känslig hud. Helt ok om doften kommer från en aktiv ingrediens men här verkar doften vara tillsatt i form av parfym.

Första gången jag testade den hade jag ganska mycket smink på och det försvann redan vid första tvätten men jag dubbelrengjorde för säkerhets skull. Huden känns mjuk och lugn.

De rekommenderar att man tar bort med en bomullsrondell för att verkligen få rent huden. Jag använder Wise rengöringspad eftersom den är mjuk och tvättbar. För naturen hoppas jag att ni använder engångsrondeller, det finns så många bra återanvändningsbara.

REN Evercalm Gentle Cleansing Milk 150ml finns hos Kicks för 270kr

Köpa igen? Jag återkommer i frågan men än så länge gillar jag den.

2 svar på “Ren Evercalm gentle cleansing milk”
  1. Jag gillar EverCalm serien från REN. Nu är det rätt så länge sedan jag använda några av de produkterna men jag drar mig till minnes att då var alla produkter i EverCalm serien doftfria (?!) Det var en av anledningarna till att jag (och min hud) gillade dem. Kanske har de ändrat på sin formulering sen dess ?

    1. Visst är det märkligt, jag vart förvånad när jag läste innehållsförteckningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *