Reviderm Eternity mascara

Inlägget innehåller annonslänkar till Lyko

Reviderm Eternity mascara är en vattenfast mascara som även ska vårda fransarna med en kombination av candelilla och bivax. Beklagar veganer, den här passar tyvärr inte men bivax är väldigt bra så ibland använder jag icke veganska produkter.

Vad innehåller då Reviderm Eternity mascara? Bivax har jag ju redan nämt och det är ju dokumenterat bra. Candelillavax har jag inte noterat förr i någon produkt men det kommer från en ökenväxt och vaxet är känt för att skydda mot yttre påfrestningar och avdunstning. Det låter ju som något vi verkligen vill ha på våra fransar! Olivolja har ju hyllats nästan lite för mycket men det är bra på återfuktning och fransar behöver fukt för att vara långa och hållbara. Allantoin dyker upp mer och mer i allt och tocopherol behöver väl knappast någon närmare presentation för oss med känsliga ögon.

Recension Den är rätt enkel att applicera och jag har även testat dubbla laget för ännu mer volym. Jag tror jag föredrar enkellager av den här mascaran. Ju äldre man blir desto fylligare krämer behöver man ju och tyvärr brukar mascaran få lida för det genom att flyta ut och få ansiktet att se slitet ut ju längre dagen går.

Den ger både mer volym och längd. Om man tar för mycket ser fransarna lite klumpiga och torra ut men det som med allt i livet, lagom är en flytande gräns.

En optimal mascara ska hålla för en vanlig vardag och lite extra. Jag är knappast den enda som har dagar då enda stunden man hinner sminka sig är på morgonen och ändå vill man se ok ut även på kvällen. När jag var på Gröna Lund så hade jag den här. Sminket lade jag på morgonen runt kl 7, reste med tåg 3-4 timmar och lämnade av väskan hos en vän innan vi stack vidare till Gröna Lund. När vi kom hem runt 23 satt mascaran fortfarande på plats. Det största problemet var att få bort den. Att bara blöta ansiktet rubbade inte mascaran alls så de skojar inte med att den är vattenfast. Jag använde klassikern Bioderma Sensibio H2O i dubbla omgångar och fick ändå inte bort allt. När jag var hemma och hade tillgång till fler rengöringar var det enklare att få bort den så använd en bra makeupremover så du inte sliter ut dina fransar när du ska tvätta bort sminket.

Reviderm Eternity mascara finns hos Lyko för 309kr

Köpa igen? Det är en riktigt bra mascara så det kan jag absolut göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *