Sapienic makeupremover är lätt en av mina favoriter. Den tar bort makeup och gör huden otroligt mjuk. Jag fick ett kit med testers när märket lanserades och jag förvånade mig själv med att dra ner på smink för att få removern att räcka längre. Rengöringen ska bevara hudens sebum och kaolinleran ger en mild exfoliering.

Sapienic förespråkar att vi inte ska tvätta bort allt bra som huden producerar. Jag håller med om väldigt mycket som märket förespråkar. Kolla gärna på Sapienics youtube. Vi hudnördar är ibland lite övernitiska. Jag har aldrig hört en hudterapeut förespråka peeling mer än 1-3 gånger per vecka. Om du kollar i en nörds badrumsskåp står det gärna många olika exfolierande produkter som används dagligen. När jag gjort hudanalys så är just överexfoliering något jag fått höra om. De har även rekommenderat att jag ska dra ner på rengöring till bara kvällstid och skölja ansiktet på morgonen. Rätt kul att jag upptäckte det här märket efter jag insett att jag förstör min hud i jakten på en vacker hy.

Annons

Även om vi ska sluta tvätta sönder vår hud så använder ju en modern homo sapien ofta makeup och den ska inte lämnas kvar på huden. Emulgeringsmedel avlägsnar effektivt smink och spf. Sapienic Makeup remover innehåller också kaolinlera som är lätt exfolierande och hudvårdande. Den löddrar inte eftersom löddrande rengöringar stör hudens ömtåliga balans.

Det här är alltså både makeupremover och rengöring i ett. Använd en tvättduk och ljummet vatten för att avlägsna rengöringen. Alla ingredienser i produkten är naturliga. Jag tycker att rengöringen doftar lite som munkar men det ska vara vanilj som doftar. Fördelen med vanilj är att den inte är allergen så även vi känsliga får väldoft på våra produkter. Doft kan ju vara skadligt för huden men det finns dofter som är ofarliga och vi människor behöver väldoft.

Huden älskar den och även på tonårsakne är den lugnande. Makeup försvinner skonsamt utan att irritera hud eller ögon

Säg den produkt som är perfekt. På slutet hittade jag varför jag föredrar airless, det är svårt att få ut det sista och jag hatar att slänga hudvård

Sapienic Makeup Remover kostar 359kr

Köpa igen? Aboslut, det här är ju som sagt en av mina favoriter

I mitt hyllande av produkten glömde jag att nämna att de har ett otroligt bra miljötänk och många bra certifieringar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *