Woman cirkle med temat kost och sömn ägde rum i Hair by Nielsen. Helen Nielsen och Lisa Wingårdh höll i kvällen och det var så trevligt.

Även om den här sidan handlar om skönhet hoppas jag att ni förstår kopplingen mellan vår hy och kost och sömn. Om ni inte gör det ber jag er att inte sova på 48 timmar och sedan kolla er i spegeln. Tror ni mig inte efter det så är det ok. Kosten påverkar också utsidan och energinivån.

Annons

Jag uppskattar Helens kostråd som handlar om att försöka lägga till nyttigt och inte sikta efter perfektion. Det är lätt att bli stressade av alla råd och dieter men testa litegrann och sikta långsiktigt. Tänk på att äta regnbågens alla färger under dagen från frukt och grönt. Jelly beans har färgerna men inte resten. Försök tänka nytta för kroppen och var inte dömande mot dig om du äter fika ibland utan njut helhjärtat.

Sömnproblem ökar och vi är vana att vakna trötta. Vår livsstil bidrar. Kroppen behöver rörelse och dagsljus och det får den ofta för lite av. Våra älskade mobiler stör också sömnen. Samma där gäller att ta små steg och känn efter. Skapa en kvällsrutin som visar kroppen att det är dags att sova. Vädra i sovrummet, starta en diffuser med en lugn doft, dämpa belysningen och undvik telefonen. Något jag inte kände till var att man inte bör meditera efter kl 20 på kvällen.

Kvällen avslutades med en underbar meditation som leddes av Lisa. Vi fick även testa olika eteriska oljor.

Självklart har jag inte återgett alla detaljer vi gick igenom. Vill du ha exakta kost och meditationstips så kommer det säkert fler tillfällen att delta. Jag vill inte skänka bort två kloka kvinnors kunskap men återger gärna highlights och summeringar av råden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *